Σε ένα βίντεο οι προσπάθειες Τραμπ να κρύψει την αλήθεια για τον κοροναϊό

 
Σε ένα βίντεο οι προσπάθειες Τραμπ να κρύψει την αλήθεια για τον κοροναϊό

Ενημερώθηκε: 19/03/20 - 13:39

Τις επαναλαμβανόμενες απόπειρες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποκρύψει την αλήθεια από τον αμερικανικό λαό σχετικά με την επιδημία CΟVID-19, ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά η προεκλογική του καμπάνια αποτυπώνει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σε αυτό παρουσιάζονται συγκεντρωμένες οι δηλώσεις που είχε κάνει κατά καιρούς προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Μεταξύ των δηλώσεων αυτών είναι και εκείνη με την οποία προέβλεπε πιθανό τέλος της πανδημίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο αλλά και η τοποθέτησή του ότι η ζέστη θα σκοτώσει κατά πάσα πιθανότητα τον ιό και ότι μια μέρα ως εκ θαύματος η επιδημία θα εξαφανιστεί.

Μόνο όταν τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται δραματικά ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για πανδημία λέγοντας μάλιστα με έμφαση «το ένιωσα ότι είναι πανδημία πολύ πριν η κατάσταση λάβει τον χαρακτηρισμό αυτό, το μόνο που έπρεπε να κάνει κάποιος ήταν να δει την κατάσταση στις άλλες χώρες».

Πολλοί εκτιμούν ότι η προσπάθειά Τραμπ να αποκρύψει τη σοβαρότητα της απειλής θα μπορούσε να αποτελέσει το ανάλογο του Τσερνόμπιλ για τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς η απόκρυψη της αλήθειας και η προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών του απειλούν να υπονομεύσουν καίρια την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο αμερικανικός λαός.