Πασχαλινά κουλουράκια με συνταγή Δημήτρη Μακρυνιώτη και παρασκευή Γιώργου Μαζωνάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Πασχαλινά κουλουράκια με συνταγή Δημήτρη Μακρυνιώτη και παρασκευή Γιώργου Μαζωνάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 11/04/20 - 23:42

Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια: Όταν η ζαχαροπλαστική συναντά τη μουσική, σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιώργος Μαζωνάκης. Μπήκε στη κουζίνα με τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη και αποφάσισαν να φτιάξουν πεντανόστιμα πασχαλινά κουλουράκια, με άρωμα πορτοκαλιού και βουτύρου, τα οποία, όπως θα δείτε στο απολαυστικό βίντεο, που ακολουθεί, φαίνονται πολύ εύκολα στην παρασκευή τους και γίνονται γρήγορα.

Υλικά

- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος- 150 γρ. ζάχαρη άχνη

- 10 γρ. baking powder

- 2 μεσαία αυγά

- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 4 γρ. μαστίχα

- 40 ml. χυμό πορτοκάλι

- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

- Αφού τα έχουμε χτυπήσει καλά, προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

- Έπειτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε στην ίδια ταχύτητα μέχρι να βγει ένα λείο ζυμαράκι.

- Καλύπτουμε το ζυμάρι μας με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.

- Αφού παγώσει, ζυμώνουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που επιθυμούμε και στο ίδιο μέγεθος, ώστε όλα να ψηθούν ομοιόμορφα.

- Τέλος, χτυπάμε 2 κρόκους με μια κουταλιά νερό και μια πρέζα αλάτι και αλείφουμε τα κουλουράκια μας καλά.

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.

ΠΗΓΗ: dimitriosmakriniotis.com