Τσιόδρας: Ένας νέος θάνατος - 21 νέα κρούσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Τσιόδρας: Ένας νέος θάνατος - 21 νέα κρούσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 06/05/20 - 18:23

Τσιόδρας: Ένας ασθενής έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 147. Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα. τα νέα κρούσματα είναι 21, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 2.663.

Από τα θύματα, 37 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (21 επιπλέον), 36 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Από τα νέα κρούσματα, τα 11 προέρχονται από υγειονομική μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι 68 ετών. Το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 82 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Αναφορικά με τον τρόπο καταγραφής των θανάτων, ο κ. Τσιόδρας είπε αρχικά ότι η ταξινόμησή τους γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οποιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου και πως στη χώρα μας δεν υπήρξε υποεκτίμηση των θανάτων.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 87.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού.