Στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα - Στις 28 Αυγούστου ενδεχόμενες κυρώσεις

 
Στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα - Στις 28 Αυγούστου ενδεχόμενες κυρώσεις

Ενημερώθηκε: 14/08/20 - 21:00

Καθολική στήριξη υπήρξε στην Ελλάδα και από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό προκύπτει από το έκτακτο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που συγκλήθηκε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την υποστήριξή τους στη χώρα μας, έναντι της Τουρκίας, εξέφρασαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της Ελλάδας, με αφορμή τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, παρουσίασε στους ομολόγούς του τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα από το περιστατικό που συνέβη ανάμεσα στην ελληνική φρεγάτα "Λήμνος" και την τουρκική "Kemal Reis", στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που κινείται το Oruc Reis. Επεισόδιο, στο οποίο αναφέρθηκε και ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί εξέφρασαν την ανησυχία τους από κοινού για την κατάσταση στην περιοχή. Ωστόσο, δεν υπήρξε ακόμη απόφαση για ενδεχόμενες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Σχετική συζήτηση για αυτό, θα υπάρξει στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., στις 28 Αυγούστου.

Συνάντηση Δένδια - Πομπέο

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στη Βιέννη, συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

#Vienna

@NikosDendias

@SecPompeo

#EasternMediterranean

pic.twitter.com/JVG1rBFb4k

: FM w/ -talks on strong ????partnership,dvpts in , Turkish illegal actions jeopardizing regional stability/Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν.Δένδια με ΥΠΕΞ ΗΠΑ- ???? εταιρική σχέση, εξελίξεις σε Α.Μεσόγειο,τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο

August 14, 2020

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ