Φυλακές Κέρκυρας: Απετράπη ένοπλη αιματηρή εξέγερση κρατουμένων

 
Φυλακές Κέρκυρας: Απετράπη ένοπλη αιματηρή εξέγερση κρατουμένων

Ενημερώθηκε: 06/09/20 - 14:51

Εξέγερση, στις φυλακές Κέρκυρας, που θα μποριούσε να εξελιχθεί σε αιματηρό επεισόδιο, απέτρεψαν οι αρχές με αιφνιδιαστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την έρευνα των πάνοπλων αστυνομικών, που πραγματοποιήθηκε σε δύο πτέρυγες των φυλακών της Κέρκυρας, τις πρώτες προωϊνές ώρες, εντοπίστηκαν δύο πιστόλια, ένα ανατολικού τύπου κι ένα μικρό 25άρι, 17 σφαίρες, στιλέτα, μαχαίρια και ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας τα όπλα θα τα χρησιμοποιούσαν για να γίνει απόδραση, στη διάρκεια της οποίας ήταν πιθανόν να γινόταν ομηρία ή επίθεση με στόχο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ειδικά για την τελευταία περίπτωση είχαν υπάρξει απειλές από κρατούμενους με μεγάλη ισχύ στην φυλακή.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο το πως πέρασαν τα όπλα και οι σφαίρες στις φυλακές, γεγονός που προβληματίζει τις αρχές.

Φυλακές Κέρκυρας: Απετράπη ένοπλη αιματηρή εξέγερση κρατουμένων

Συγκεκριμένα από την έρευνα, που έγινε από τη διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας με συντονιστή τον αστυνομικό διευθυντή, ενώ συνέδραμαν άνδρες της ΕΚΑΜ, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

- Επιμελώς κρυμμένα σε μεταλλική επιφάνεια σε κοινόχρηστο χώρο: Πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων, μαχαίρι και αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, σε μορφή βράχου, συνολικού μικτού βάρους 9,1 γραμμαρίων.

- Επιμελώς κρυμμένα μέσα σε τοίχο σε κοινόχρηστο χώρο: Πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων, γεμιστήρας με 7 φυσίγγια και σιγαστήρας.

- Σε κελιά και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους: Τρία αυτοσχέδια τσιγάρα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, 2 κινητά τηλέφωνα και φορτιστής, 4 αυτοσχέδια μαχαίρια, 3 ακουστικά handsfree και καλώδιο φόρτισης (usb).

- Επίσης, στον προαύλιο χώρο, μέσα σε παπούτσι άγνωστου κρατουμένου, βρέθηκαν 19 αυτοσχέδιες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρος 9 γραμμαρίων και 2 ξύλινα ρόπαλα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ