Υστερία τουρκικών ΜΜΕ για την επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμερων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα

 
Υστερία τουρκικών ΜΜΕ για την επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμερων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα

Ενημερώθηκε: 23/09/20 - 18:14

Υστερία κατέλαβε ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Κάνουν δε, λόγο για «πρόκληση της Ελλάδας κατά της Τουρκίας» και σημειώνουν ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για ακόμα μια φορά δείχνουν την αντιπαλότητα τους προς την Τουρκία.

Μάλιστα, το κανάλι Haber 7 χαρακτηριζει ως εικόνες ντροπες τις φωτογραφίες που έδωσε την δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ από την επίσκεψη του Άραβα Γενικού Επιτελάρχη, Αντιστράτηγου Χαμάντ Μοχάμεντ Τάνι Αλ Ρουμάιθι.

Η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού των ΕΔ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), πραγματοποίησε τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του χθες και σήμερα στην Ελλάδα.

Προχθες, Δευτέρα 21/9, ο Αρχηγός των ΕΔ των ΗΑΕ μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, μετέβησαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, όπου εδώ και περίπου ένα μήνα (σ.σ. από τις 26/8) βρίσκονται πιλότοι και τέσσερα αεροσκάφη F-16 Blk 60 των ΗΑΕ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τα πολεμικά αεροσκάφη των ΗΑΕ συνεκπαιδεύονται μαζί με τα ελληνικά F-16 στην θαλάσσια περιοχή νότια, ανατολικά και δυτικά από την Κρήτη σε διάφορες τακτικές εναέριας μάχης, σε ασκήσεις αεροπορικής προσβολής ναυτικών Δυνάμεων και αεράμυνας σε σταδιακά εξελισσόμενο τακτικό πλαίσιο και με συνεχώς αυξανόμενο βαθμό δυσκολία. Ενδεικτικό της πολύς καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών είναι ότι ενώ η συνεκπαίδευση είχε αρχικά προγραμματιστεί να διαρκέσει περίπου 15 μέρες αποφασίστηκε η παράταση της για ακόμα μία εβδομάδα, ενώ δεν αποκλείεται και νέα παράταση.

Χθες, Τρίτη 22/9, ο Αρχηγός ΓΕΕΔ των ΗΑΕ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια πήγε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον υπουργό, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Στην συνάντηση των δύο ανδρών, όπου παραβρέθηκε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επιβεβαιώθηκαν για ακόμα μια φορά οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η στρατιωτική συνεργασία με τα ΗΑΕ αναμένεται να αναβαθμιστεί περαιτέρω προσεχώς όπως τόνισε ο Α/ΓΕΕΘΑ, σημειώνοντας ότι αυτό θα ενισχύσει τόσο τις δύο χώρες όσο και την γενικότερη ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Τα ΗΑΕ τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση με την Τουρκία και το Κατάρ αφού μετά τα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης οι δύο πλευρές προσπαθούν να πάρουν το ρόλο του ηγέτη στον ισλαμικό κόσμο. Τα ΗΑΕ έχουν κατηγορήσει ανοιχτά το δίδυμο Τουρκίας-Κατάρ για την στήριξη τους στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν σε κάθε σύγκρουση που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια στην Μέση Ανατολή, όπως στην Λιβύη και στην Συρία, οι δύο πλευρές υποστηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα.