Ν. Κεραμέως: Δεν έχει προγραμματιστεί συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

 
Ν. Κεραμέως: Δεν έχει προγραμματιστεί συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

Ενημερώθηκε: 13/01/21 - 15:30

Την ικανοποίησή της για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων στη σχολική κοινότητα εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως ενημέρωσε, δεν έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, κάποια συζήτηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.

Ανέφερε, ωστόσο, σχετικά με τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε εκπαιδευτικούς ότι τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς «δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κρούσμα».

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και χτες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θέτοντας τους προβληματισμούς της σχετικά με το αν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ΄ λυκείου.

Συγκεκριμένα η υπουργός διευκρίνισε χτες ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στο να λειτουργήσει μόνη της η Γ’ Λυκείου, καθώς – όπως είπε – οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και στην Α’ και στην Β’ Λυκείου.

«Σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί όπως κάνουμε για κάθε απόφαση που αφορά στην Παιδεία».

Προτεραιότητα στην οικονομία

Στο δίλημμα περαιτέρω άνοιγμα των σχολείων ή αναβίωση της αγοράς σε, αυτήν τη φάση, λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση φαίνεται να απαντούν το πρώτο. .

Για το δίλημμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ειδικότερα, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, θα πρέπει να στηριχθεί η μεσαία τάξη, άρα να ανοίξει το λιανεμπόριο. «Αν είναι να κάνουμε ένα βήμα, το βήμα θα είναι αυτό», σημείωσε.