Ο... "καλός φίλος" της Ελλάδος Μάνφρεντ Βέρνερ ξαναχτύπησε..!

 
Ο... "καλός φίλος" της Ελλάδος Μάνφρεντ Βέρνερ ξαναχτύπησε..!

Ενημερώθηκε: 10/09/16 - 11:42

Του Γιάννη Μιχελάκη

Αρθρογράφος: Γιάννης Μιχελάκης

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, προκαλεί ευθέως τους Έλληνες. Είναι όμως η πρώτη φορά, που μαζί με τους Έλληνες, προκαλεί ανοικτά και ευθέως όλους τους ηγέτες του Ευρωπαικού Νότου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα για να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν την υπερβολική γερμανική δημοσιονομική πειθαρχία, που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις, σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό.

Τι φοβάται ο Γερμανός Ευρωβουλευτής αλλά και το Βερολίνο; Ίσως ότι για πρώτη φορά ο πλούσιος Βορράς και οι λεγόμενες χώρες του Visegrand, μπορεί να μην επιβάλλουν τα σχέδια τους για το μέλλον της Ευρώπης. Ετσι, λοιπόν, ανέλαβε την "βρώμικη" δουλειά. Επίθεση στην Αθήνα και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί σε Ολάντ και Ρέντζι.

Όπως είπαμε, όμως, ο κ. Βέμπερ δεν είναι η πρώτη φορά, που προκαλεί τους Έλληνες με δηλώσεις του. Πριν από έναν χρόνο περίπου με ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, προσέβαλε την χώρα μας, έκανε απαράδεκτες παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας και δεν δίστασε να στρέψει εναντίον μας γειτονικούς λαούς! Ποιός θα ξεχάσει την φράση του αν ξέρουμε εδώ στην Ελλάδα πως ζουν οι... Βούλγαροι! Προφανώς για τον κ. Βέμπερ το ευρωπαικό όραμα είναι η ισότητα προς τα κάτω και όχι η βελτίωση του επιπέδου ζωής όλων των Ευρωπαίων προς τα πάνω...

Ο φέρελπις Γερμανός πολιτικός είναι όμως και υπέρμαχος του GREXIT. Το οποίο,μάλιστα, θεωρεί «ρεαλιστική και ορθή επιλογή». Δεν σηκώνει κουβέντα για ενδεχόμενο ρύθμισης του χρέους, λέγοντας ότι «ο καθένας πρέπει να μπορεί να σταθεί στα πόδια του». Βέβαια απ΄ αυτόν τον κανόνα εξαιρεί την πατρίδα του, η οποία, όταν δεν μπορούσε να σταθεί τα πόδια της, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάποιοι Γάλλοι, Έλληνες, Βέλγοι και άλλοι Ευρωπαίοι, (οι οποίοι μπορεί και να είχαν χάσει κάποιον δικό τους άνθρωπο από τους ναζί), πλήρωσαν -και σωστά- τα χρέη της Γερμανίας. Και χάρη στο «κούρεμα» αυτό, να μπορεί σήμερα ο κ. Βέμπερ, από θέση ισχύος, να μας κουνάει το δάχτυλο.

Ο κ. Βέμπερ παίζει με τα σπίρτα μέσα στην μπαρουταποθήκη. Εκεί που έχουμε θάψει παλιούς εθνικισμούς, που οδήγησαν σε εκατομμύρια νεκρούς, Αντί να ενώσει τις εθνικές δυνάμεις, που συγκροτούν το Ε.Λ.Κ επέλεξε να τις διχάσει. Στρέφοντας, τον έναν λαό, κατά του άλλου. «Οι Βούλγαροι παίρνουν λιγότερα από εσάς...» είχε πει μέσα στην Ευρωβουλή καλλιεργώντας έτσι αισθήματα φθόνου σε έναν γειτονικό μας λαό, που πάλεψε μαζί μας για να μάθουμε να ζούμε ειρηνικά.

Ο πρόεδρος του Ε.Λ.Κ, όμως, εκτός από ανθέλληνας, έχει αναδειχθεί και σε ένθερμο τουρκόφιλο! Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για να διαφωνήσεις κάποιος πολιτικά, με τον Π. Καμμένο. Όμως το να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο κ. Βέμπερ την κατάθεση στεφάνου, που έκανε ο υπ. Άμυνας, στην περιοχή, όπου τρεις Έλληνες σκοτώθηκαν τη νύχτα των Ιμίων, για να χαρακτηρίσει τις ελληνικές βραχονησίδες «τουρκικές ακτές» αυτό ξεπερνά κάθε όριο!

Ο κ. Βέμπερ δεν εστιάζει στην ουσία της κρίσης, που μαστίζει την Ευρώπη. Δεν τον ενδιαφέρει. Για αυτό λέει, αυτά που λέει, Γιατί απλά η Γερμανία βγαίνει κερδισμένη από την κρίση. Για πόσο δεν ξέρουμε, άλλα σε κάθε περίπτωση αυτό δεν θα συμβαίνει για πάντα. Τον ίδιο όμως δεν τον απασχολεί αυτό. Τον απασχολεί μόνο το πολιτικό του αύριο και να μην χάσει η Γερμανία τον έλεγχο της Ευρώπης. Μόνο, που έτσι, η Ευρώπη, αλλά και η Γερμανία, δεν θα έχουν αύριο. Και θα έχει μείνει μόνο ο κ. Βέμπερ να κουνάει το δάχτυλο. Όχι μόνο στην Ελλάδα, όπως συνήθιζε μέχρι τώρα αλλά και σε άλλες χώρες, όπως έκανε σήμερα με την Γαλλία και την Ιταλία...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο βάτραχος και ο σκορπιός

Οργή Καραμανλή για το μπαράζ "λάσπης" εναντίον του