Η Αθήνα στολίζεται για τη μεγάλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου (ΦΩΤΟ)

 
Η Αθήνα στολίζεται για τη μεγάλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ενημερώθηκε: 19/03/21 - 08:45

Εν μέσω πανδημίας η Αθήνα ετοιμάζεται να τιμήσει τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Βέβαιαο γιορτασμός θα είναι διαφορετικός από ό,τι αρχικά προγραμματιζόταν, αφού η πανδημία του κορωνοϊού βάζει «φρένο» στις εκδηλώσεις με πλήθος κόσμου, οι οποίες πάντως σε μεγάλο βαθμό θα γίνουν διαδικτυακά προκειμένου να έχουν όλοι πρόσβαση σ' αυτές.

Ωστόσο, όπως έχει ανακοινωθεί η στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά με αυστηρά μέτρα προστασίας, αλλά δίχως κόσμο. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο όλο αυτό το διάστημα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ ο σημαιοστολισμός είναι εμφανής ειδικότερα στην «καρδιά» της πρωτεύουσας.

Μάλιστα χθες το μεσημέρι μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από την Αθήνα, στο πλαίσιο των δοκιμαστικών για την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση θα παρευρεθούν ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, οι οποίοι θα ξεναγηθούν και στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ανάδειξη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ανέλαβε να καθαρίσει και να αναδείξει το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων & Νεωτέρων Μνημείων εκτελεί τις εργασίες καθαρισμού στον αναλημματικό τοίχο του μνημείου, καθώς και στα βαθμιδωτά τοιχία που κοσμούνται με μεταλλικές ασπίδες. Οι εργασίες αφορούν στην απομάκρυνση βιολογικών επικαθήσεων και ατμοσφαιρικών ρύπων ενώ εκτελούνται από μόνιμο προσωπικό (κλιμάκιο 6 συντηρητών). Ξεκίνησαν με την αρωγή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Βουλής στις 16/3 και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 22/3.