Άγιαξ-Ρόμα 1-2: Η... άλωση του Άμστερνταμ (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Άγιαξ-Ρόμα 1-2: Η... άλωση του Άμστερνταμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 09/04/21 - 00:40

Προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Ρώμη πήρε η Ρόμα που επικράτησε 2-1 του Άγιαξ στην Ολλανδία στο πρώτο ματς των «8» του Europa League.

Η ομάδα του Φονσέκα, αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος και είδε τους Ολλανδούς να κερδίζουν πέναλτι στο ξεκίνημα της επανάληψης, είχε τον τρόπο να μείνει όρθια και με πρωταγωνιστή τον Πάου Λόπεθ που την κράτησε όρθια, αλλά και τον Ιμπάνιεζ που χτύπησε στο 87΄με το γκολ της λύτρωσης.

Βίους αντίθετους τράβηξαν στο ματς οι δύο τερματοφύλακες, με τον Λόπεθ από τη μια να κρατάει όρθιους στα δύσκολα τους Ιταλούς, αποκρούοντας μάλιστα και πέναλτι του Τάντιτς, σε αντίθεση με τον Σχέρπεν από την άλλη που χρεώνεται το τραγικό λάθος στο γκολ της ισοφάρισης των «τζιαλορόσι» με το απευθείας φάουλ του Πελεγκρίνι.

Κορυφαίος στο ματς ο πορτιέρε της Ρόμα που κατέβασε ρολά στις δέκα τελικές στην εστία που έβγαλε στο ματς η ομάδα του Τεν Χάγκ. Έσπασε το αήττητο των 24 ματς σε όλες τις διοργανώσεις δίχως ήττα που κρατούσε ο «Αίαντας».

Tα highlights του αγώνα:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άγιαξ (Τεν Χάγκ): Σχέρπεν, Ταλιαφίκο, Μαρτίνες, Τίμπερ, Ρενς (75’ Κλάιμπερ), Κλάασεν, Γκράβενμπεργκ, Άλβαρεζ, Άντονι, Νέρες (64’ Μπρόμπεϊ), Τάντιτς.

Ρόμα (Φονσέκα): Λόπεθ, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ιμπάνιεζ, Πέρες, Βερετού (75’ Βιγιάρ), Σπινατσόλα (27’ λ.τ. Καλαφιόρε), Ντιαβαρά, Πέδρο (87’ Πέρεθ), Πελεγκρίνι, Τζέγκο (75’ Μαγιοράλ)