Rafale εναντίον Bugatti Chiron

 
Rafale εναντίον Bugatti Chiron

Ενημερώθηκε: 20/05/21 - 18:59

Τις επιδόσεις της απέναντι σε ένα μαχητικό Rafale, που σύντομα θα προσθέσει στο στόλο της η Πολεμική μας Αεροπορία, τεστάρει ένα από τα πιο ακριβά και πιο γρήγορα αυτοκίνητα στο κόσμο, η Bugatti Chiron.

Ειδικότερα σε ένα πολύ ενδιαφέρον video, που «ανέβασε» σήμερα στο επίσημο κανάλι της στο Youtube η εταιρεία, μια Bugatti Chiron, και συγκεκριμένα η ειδική έκδοση Les Legendes Du Ciel, κοντράρει στο αεροδιάδρομο της αεροπορική βάση στο Landvisiau της βορειοανατολικής Γαλλίας ένα μαχητικό Rafale.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Η Bugatti θέλοντας να τιμήσει την ιστορία της και την στενή της σχέση με την αεροπορία, καθώς αρκετοί οδηγοί που έτρεχαν με τα αυτοκίνητα της σε αγώνες ήταν παράλληλα και πιλότοι της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο την Bugatti Chiron Sport Les Legendes Du Ciel. Η ειδική αυτή έκδοση θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 20 μονάδων, έναντι €2,88 εκατ. έκαστη.

Η Bugatti Chiron Sport Les Legendes Du Ciel «φοράει» τον κινητήρα W16 8,0 λίτρων που παράγει 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με 7τάχυτο διπλοσύμπλεκτο αυτόματο κιβώτιο. Από την άλλη, το Rafale είναι ένα δελταπτέρυγο, δικινητήριο μαχητικό, και κινείται από δύο Snecma M88, απόδοσης περίπου 5.727 ίππων.