Μεγάλη φωτιά τώρα στην Κερατέα

 
ΦΩΤΙΑ

Πηγή Φωτογραφίας: (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Ενημερώθηκε: 16/08/21 - 13:43

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία καθώς πριν από λίγη ώρα ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο και αυτή την ώρα ισχυρή δύναμη σπεύδει στο σημείο.

Ωστόσο, το 112 έστειλε ήδη μήνυμα για εκκένωση από το Μαρκάτι Κερατέας προς το Λαύριο το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά «Αν βρίσκεστε στο Μαρκάτι Κερατέας, εκκενώστε τώρα προς Λαύριο». Και αυτή την ώρα εκκενώνονται και οι οικισμοί Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 71 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρου, 25 οχήματα, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λούκα αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα. Η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στις αυλές των σπιτιών και σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Οι άνεμοι είναι ισχυροί και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Ωστόσο, εξαιτίας της πυρκαγιάς η τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και έτσι οι οδηγοί δεν μπορούν να κινηθούν:

• Στην Λεωφόρο Λαυρίου- Καμαρίζης από την περιοχή των Εργατικών κατοικιών προς τον οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου.

• Σην Λεωφόρο Λαυρίου- Καμαρίζης από τον οικισμό Συντερίνα προς τον οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου.

• Στη Λεωφόρο Λαυρίου και την Παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ