Ημερολόγιο κατά των εμβολίων από Μετόχι του Αγίου 'Ορους στο Πήλιο 

 
Ημερολόγιο κατά των εμβολίων από Μετόχι του Αγίου 'Ορους στο Πήλιο 

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ενημερώθηκε: 06/01/22 - 19:06

Ξεπέρασε κάθε όριο η Μονή Αγίας Τριάδας Γατζέας στο Πήλιο εκδίδοντας αυτή τη φορά ημερολόγιο κατά των εβολίων. Πρόκειται για μετόχι της Μονής Μεγίστης Αγίας Λαύρας του Αγίου Όρους το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τη μητρόπολη Δημητριάδος την οποία μάλιστα έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν για τη λειτουργία της“ Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών” ως ιδεολογικό εργαστήριο του συγκρητισμού της “Νέας Εποχής”»!

Όλο το διάστημα της πανδημίας οι μοναχοί του Μετοχίου , δηλωμένοι "αντιοικουμενιστές" να και μνημονεύουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη ,δεν δέχονταν τον εμβολιασμό με αποκορύφωμα την τελευταία τους πρωτοβουλία να εκδώσουν ημερολόγιο τσέπης στο οποίο αναφέρει προτρέπει τους πιστούς να σκεφτούν πριν εμβολιαστούν.

Μετά τις διαμαρτυρίες και τα συνεχή κηρύγματα των αντιεμβολιαστών μέσω διαδικτύου, ήρθε η σειρά της έκδοσης ενός ημερολογίου που περιέχουν δήθεν δηλώσεις για την επικινδυνότητα των εμβολίων.

Στην αρχή του σχετικού κειμένου επιτίθενται στην ηγεσία της Εκκλησίας γιατί συνιστούν στους πιστούς να κάνουν το εμβόλιο: «Η μεγάλη πίκρα είναι ότι η διοίκηση της Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοποι – Μητροπολίτες έφθασαν να συνιστούν από τον άμβωνα, ως εργαλείο πλύσης εγκεφάλου των πιστών, το εμβόλιο» .

Στο ημερολόγιο και φιλοξενείται και δήλωση του δικηγόρου Δήμου Θανάσουλα η οποία αναφέρει: «Με απάνθρωπες και αυταρχικές μεθόδους επιχειρείται ο απόλυτος κοινωνικός έλεγχος». Πρόκειται για τον ίδιο δικηγόρο ο οποίος είχε υπερασπιστεί τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ οι οποίοι είχαν βγει σε αναστολή εργασίας επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο.

Επίσης γίνεται επίκληση μελετών και στοιχείων αγνώστου προελεύσεως Στο ημερολόγιο γίνεται λόγος για ένα σχέδιο, τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση» με στόχο την επικράτηση του… Διαβόλου. «Η διαβόητη πανδημία του κορωνοϊού και τα εμβόλια είναι το βασικό εργαλείο για την προώθηση του σχεδίου τους, είναι ένα πείραμα της μετατροπής ελεύθερων ανθρώπων σε ζόμπι», υποστηρίζεται στην εισαγωγή του κειμένου.

Γίνεται δε αναφορά για δηλώσεις μοριακού βιολόγου ότι για την παρασκευή των εμβολίων «γίνεται χρήση ανθρώπινου εμβρυικού ιστού. «Ο ίδιος ο κατασκευαστής εμβολίων της Moderna ομολογεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ζωντανά – εκτρωμένα έμβρυα, μωρά και παιδιά ακόμη, στη μελέτη και παραγωγή εμβολίων». Προειδοποιούν δε τους πιστούς πως «οποιος φοβάται ας κάνει όσα εμβόλια θέλει, αλλά να γνωρίζει ότι μπορεί να έχει απρόβλεπτες βαριές παρενέργειες, όπως πριν για τη νόσο των πτηνών, πολλά παιδιά παρέλυσαν ή έπαθαν σκλήρυνση κατά πλάκας από τα εμβόλια, το ίδιο παθαίνουν και από τα εμβόλια του ιού».Ενώ κατηγορούνται πολιτικοί και δημοσιογράφοι ότι επιχειρούν πλύση εγκεφάλου.Κλείνοντας δε το κείμενο επικαλείται δηλώσεις επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι «το εμβόλιο είναι επικίνδυνο» ή ότι «οι εμβολιασμένοι είναι επικίνδυνοι».

Στο ίδιο μοναστήρι τον περασμένο Δεκέμβριο σε κηδεία που τελέστηκε εκεί σε 63χρονο καθηγητή χρειάστηκε η παρουσία τηςαστυνομίας για την τήρηση τωνμέτρων καθώς ο ηγούμενος , όπως αναφέρουν σχετικά ρεπορτάζ απγόρευε τις μάσκες.

Η Μονή Αγίας Τριάδας, μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, απέχει μόλις 2,5 χλμ. από την Άνω Γατζέα και 20 χλμ. από το Βόλο. Η Mονή δεσπόζει από μακριά, κτισμένη πάνω σε λόφο, με υψόμετρο 240 μέτρων, με εκπληκτική θέα προς τον Παγασητικό.

Βρίσκεται στην περιοχή «Παλαιόκαστρο» ή «Παλιόκαστρο» που πήρε την ονομασία της από το Ενετικό Κάστρο που βρίσκονταν εκεί, το οποίο καταστράφηκε από τους Καταλανούς το 1310. Η Μονή πλαισιώνεται από ελαιώνες, ενώ ο χαρακτηριστικός πύργος στη βόρεια πλευρά της, δίνει την εντύπωση του κάστρου στη Μονή.

Στο χώρο της Μονής υπάρχουν 3 παρεκκλήσια: του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου και των Αγίων Μυροφόρων. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι ο σταυρός ύψους 12 μέτρων με προσανατολισμό προς τη πλευρά της θάλασσας.

Η Mονή εγκαταλείφθηκε το 1963 όταν και ο τελευταίος από τους μοναχούς επέστρεψε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας. Μετά από 26 χρόνια, το 1989 η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας έστειλε αποστολή μοναστικής αδελφότητας δίνοντας πάλι ζωή στους χώρους της Μονής. Σήμερα, η αδελφότητα αριθμεί 5 μοναχούς.