Γ. Οικονόμου: Αναμένεται νέα κυβερνητική παρέμβαση για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

 
το πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ενημερώθηκε: 14/06/22 - 14:02

«Οι θέσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ είναι γνωστές, από εκεί και πέρα η χώρα μας θέτει σε όλους τους συμμάχους μας το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και βλέπουμε πως η καταδίκη για την τουρκική συμπεριφορά είναι ομόθυμη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έως τον Γερμανό Καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο, γεγονός, που επιβεβαιώνει πως η ενισχύεται συνεχώς η απήχηση των ελληνικών θέσεων», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών στο briefing. Συμπλήρωσε, μάλιστα πως η Ελλάδα ακολουθεί μία πολιτική αρχών και μέσω συγκεκριμένων βημάτων ενισχύει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα, αλλά και ότι αποδομεί με συνέπεια τους ανιστόρητους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, όπου και όταν χρειάζεται.

Ερωτηθείς, δε, κατά πόσον η Αθήνα δρομολογεί συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στα τέλη του μήνα στη Μαδρίτη, ο Γιάννης Οικονόμου απήντησε ότι «δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, και εάν υπάρξει στην κατεύθυνση αυτή θα ανακοινωθεί» επαναλαμβάνοντας πως υπάρχει διαρκής ενημέρωση των εταίρων και συμμάχων μας για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου για τη Συνεργασία των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την βούληση να συμβάλλει στην ένταξη των χωρών της Δυτικής Βαλκανικής στην ΕΕ. «Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και ελπίζουμε έως το 2033 να έχει επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Στο μέτωπο της Οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως κυοφορείται νέα κυβερνητική παρέμβαση για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά στις παράλογες αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων. «Η κυβέρνηση ενεργεί με βάση το συμφέρον της κοινωνίας και τις αντοχές της οικονομίας, έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν πως η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των πολιτών, ώστε να αντιμετωπίσουν την εισαγόμενη ακρίβεια, όπως το κάναμε με το ηλεκτρικό ρεύμα θα το κάνουμε και με τα καύσιμα. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε ερώτηση για την ΛΑΡΚΟ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως εφαρμόζεται μία διαδικασία με στόχο τη σωτηρία της επιχείρησης μέσω της εύρεσης επενδυτή, ώστε η εταιρεία να λειτουργήσει προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και επεσήμανε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς αποζημίωση και δουλειά. Τέλος, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε στις πρόνοιες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για να απαντήσει σε ερώτηση για επιδοτήσεις για αγροτεμάχια, που έλαβε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ