Ευλογιά των πιθήκων: Ύποπτο κρούσμα στη Νάξο

 
Ευλογιά των πιθήκων: Ύποπτο κρούσμα στη Νάξο

Ενημερώθηκε: 21/06/22 - 23:19

Ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε στη Νάξο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για νεαρό τουρίστα Βρετανικής καταγωγής, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα που προσομοιάζουν με την ασθένεια.

Κρίθηκε η αναγκαία η αεροδιακομιδή του ασθενή με ειδική κάψουλα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Αττικόν», προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελικά πρόκειται για κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων ή κάποια άλλη νόσο.

Το τοπικό μέσο ενημέρωσης Cyclades24 έχει καταγράψει τη στιγμή που ελικόπτερο Chinook παραλαμβάνει τον ασθενή στον κρατικό αερολιμένα Νάξου. Το ελικόπτερο αναχώρησε για Αθήνα στις 17:30.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ από την προηγούμενη εβδομάδα (16/06), στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί μόλις δύο κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων.Οι ασθενείς είναι σε καλή κλινική κατάσταση και παραμένουν σε απομόνωση.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ