Προπαγανδιστικό σκηνικό στήνει η Άγκυρα

 
Προπαγανδιστικό σκηνικό στήνει η Άγκυρα

Ενημερώθηκε: 08/08/22 - 11:28

Του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Με υπέρπτηση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από τη νησίδα Κανδελιούσα κοντά στη Νίσυρο νωρίς το πρωί συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις έναντι της Ελλάδος.

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσαν μέλη της τουρκικής κυβέρνησης λίγο πριν την έξοδο του ερευνητικού σκάφους Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, από το λιμάνι Τασούτσου της νότιας Τουρκίας, όπως τουλάχιστον έχει διακηρύξει ότι θα πράξει η τουρκική κυβέρνηση εδώ και πολλές ημέρες.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέχ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το ερευνητικό σκάφος που διαθέτει και γεωτρύπανο έχει λίγες ημέρες έως ότου βγει από το λιμάνι και να ξεκινήσει έρευνες μετά την ολοκληρωση των δοκιμών πλου και γεώτρησης.

O εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ έκανε λόγο για ελληνικές προκλήσεις και κακομαθημένο παιδί της Δύσης που τρέμει τη χρήση νέων τεχνολογιών από την Τουρκία, και προσέθεσε ότι το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν αναλόγως τα δικαιώματα της Τουρκίας στη νότιο ανατολική Μεσόγειο.

Πάντως Αθήνα και Λευκωσία είναι σε εγρήγορση και παρακολουθούν την κατάσταση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, δηλώνοντας ότι υπάρχουν σχέδια για την αντιμετώπιση όλων των σεναρίων επί της τουρκικής συμπεριφοράς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ