Συνελήφθη στην Κρήτη σύνδεσμος μεγάλου κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη

 
Συνελήφθη στην Κρήτη σύνδεσμος μεγάλου κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη

Ενημερώθηκε: 14/10/16 - 13:27

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην περιοχή Ασπρουλιανοί του Δήμου Αποκορώνου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, ένας 51χρονος Σύρος που ζούσε νόμιμα στην χώρα μας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης εκδοθέν από Αρχές Βελγίου, για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών από την Κρήτη στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Κεντρική Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παροχή βοήθειας για παράνομη είσοδο ατόμων και διαμονή, πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων και εμπορία πλαστών-παραποιημένων εγγράφων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικές συσκευές ( laptop , σκληροί δίσκοι κ.α.) διάφορα έγγραφα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ διεργείται έρευνα σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές Αρχές για να καθοριστεί πλήρως η χρονική δραστηριότητα και το εύρος της εγκληματικής οργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δράστης, ουδεμία σχέση έχει με Τζιχαντιστές και ISIS.