Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Χειμάρρα από το ρεβανσισμό του Έντι Ράμα

 
xeimara-rama-mpeleris

Ενημερώθηκε: 18/05/23 - 11:52

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Χειμάρρα καθώς ο Εντι Ράμα προσπαθεί να πάρει εκδίκηση για την εκλογή Μπελέρη, ενώ την ίδια στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έστρειλε μήνθυμα στην Άγκυρα πως ο δήμαρχος Χειμάρρας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και ότι δεν καταλαβαίνει τη διατήρηση της κράτησής του. Μιλώντας στο STAR χτες συμπλήρωσε δε ότι τη Δευτέρα θα θέσει το θέμα στις Βρυξέλλες.

ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στα «Parapolitika 90.1 FM» επισήμανε ότι η Αλβανία μπήκε σε μία μεγάλη περιπέτεια.

Σε ό,τι αφορά τη σύλληψη του νεοκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, επανέλαβε τα λόγια του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ότι αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, τότε σύλληψη υποψηφίου δυο μέρες πριν από δημοτικές εκλογές είναι μέγα σκάνδαλο.

Επιπροσθέτως, τόνισε πως η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ οδηγεί σε κράτος δικαίου.

«Σε κράτος δικαίου δικαστικά σκάνδαλα δεν συμβαίνουν» σημείωσε με νόημα.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν μπορεί ο Μπελέρης να είναι στη φυλακή μετά την εκλογή του, επισήμανε πως η Αλβανία μπήκε σε μία μεγάλη περιπέτεια και πρόσθεσε πως δεν κατανοεί τον λόγο.

Θέλουν να κατεδαφίσουν το σπίτι μου επειδή ήμουν στην καταμέτρηση των ψήφων Μπελέρη

Οπως κατήγγειλε ο συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη, Φιόρης Μπέλης, μέλος της επιτροπής καταμέτρησης στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, έκανε την εμφάνισή του συνεργείο της αλβανικής πολεοδομικής αστυνομίας, που απείλησε να κατεδαφίσει ως αυθαίρετο, με ελεγχόμενη έκρηξη, κτίριο ιδιοκτησίας του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην ΕΡΤ, ο μόνος λόγος που γίνεται αυτό είναι επειδή ήταν στην καταμέτρηση των ψήφων του κ. Μπελέρη. «Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος, κανένας άλλος. Δύο μέρες μετά την καταμέτρηση έρχεται το κράτος κάτω απο το σπίτι με στρατό, με περιπολίες και αστυνομίες… Δεν μου έχουν δώσει κανένα χαρτί ούτε κάποια εξήγηση» λέει και συνεχίζει: «Μας βγάζουν έξω από το σπίτι και τον χώρο μας και βάζουν μέσα το κομπρεσέρ του στρατού».

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αλβανία Παναγιώτης Μπάρκας, αναφέρει ότι το συγκεκριμένα κτίριο είχε κριθεί πριν από δύο χρόνια ξανά κατεδαφιστέο αλλά η οκογεένεια κατάφερε να το σώσει.

Υποενθυμίζουμε ότι ο ΓΓ του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι στα Τίρανα από το βράδυ της Τετάρτης (17/5) για να ενημερωθεί μετά την φυλάκιση Μπελέρη και Κοκαβέση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ