Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Σε ποιες περιοχές και μέχρι πότε ισχύουν οι απαγορεύσεις σήμερα

 
Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Σε ποιες περιοχές και μέχρι πότε ισχύουν οι απαγορεύσεις σήμερα

Ενημερώθηκε: 16/11/16 - 10:30

Θα συνεχιστούν και σήμερα, Τετάρτη, τα προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, που από χθες βρίσκεται στην Αθήνα.

προγράμματος του Αμερικανού Προέδρου

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Συνεχίζονται και σήμερα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω της εξέλιξης του . Ο Μπάρακ Ομπάμα το πρωί – περίπου στις 11 - θα επισκεφτεί την Ακρόποπλη ενώ αργότερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του στο .

Λόγω της προγραμματισμένης επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα κλειστοί θα παραμείνουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου) καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας σήμερα.

Κλειστός θα είναι από τις 09.30 ο σταθμός του μετρό «Ακρόπολη» καθ' υπόδειξη της Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις

Από τις 10.00-16.00 δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του τραμ. Ενώ 14.00-16.30 αναστέλλονται τα δρομολόγια του προαστιακού προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μια και εκείνες τις ώρες είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση του Αμερικανού προέδρου.

Τέλος, λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στη Γραμμή 1 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

ΕΔΩ πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

(Δείτε).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Το πρωί την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα θα κατευθύνεται από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης προς την Ακρόπολη θα κλείσουν σταδιακά όλοι οι δρόμοι γύρω από την Παραλιακή αλλά και το Προεδρικό Μέγαρο. Κλειστές θα είναι και το μεσημέρι, από τις 14:00 έως τις 16:00, η Αττική Οδός και η Βάρης-Κορωπίου, όπως και χθες, την ώρα ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα οδηγείται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από όπου και θα αναχωρήσει από τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση συγκεντρώσεων θα έχου σήμερα ως ακολούθως:

  • Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη) , στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
  • Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Επαμεινώνδα – συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη – δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).
    • Διευκρινίζεται ότι η Απόφαση αυτή αφορά στις συγκεκριμένες περιοχές και ώρες, ενώ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

      ΚΑΙΡΟΣ 16/11/2016: Τοπικές βροχές και κρύο

      Αφγανιστάν: Μεγάλη έκρηξη με τουλάχιστον 4 νεκρούς κοντά στο υπουργείο Άμυνας

      Δίκη Πολύζου: Ισόβια στην μητέρα και τον πατριό για την δολοφονία του 23χρονου Κωστή

      Στην Αθήνα ο Ν. Αναστασιάδης