Ερντογάν για την τρομοκρατική επίθεση στην Καισάρεια: Δεχόμαστε «συντονισμένη επίθεση» από το PKK

 
Ερντογάν για την τρομοκρατική επίθεση στην Καισάρεια: Δεχόμαστε «συντονισμένη επίθεση» από το PKK

Ενημερώθηκε: 18/12/16 - 14:22

To PKK κατηγόρησε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τρομοκρατική επίθεση στην Καισάρεια και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δέχεται «συντονισμένη επίθεση από τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο Τούρκος πρόεδρο τόνισε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση, που έγινε με αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά κατά λεωφορείο στην Καισάρεια, με συνέπεια το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό, άλλων 55. Σχεδόν όλοι από τα θύματα και τους τραυματίες, ήταν στρατιωτικοί.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «μια ακραία τρομοκρατική οργάνωση» είναι υπεύθυνη για την επίθεση, προσθέτοντας τέτοιες επιθέσεις δεν είναι ανεξάρτητες από τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τον όρο «ακραία τρομοκρατική οργάνωση» για ν' αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν ενημερώθηκε για την επίθεση από τον τούρκο γενικό επιτελάρχη.

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν Ερντογάν - Πούτιν με τον δεύτερο να λέει στον τούρκο πρόεδρο ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία κατά της τρομοκρατίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η νέα επίθεση έρχεται μία εβδομάδα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από στάδιο στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότερα από 40 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 100.

Για την επίθεση έξω από το στάδιο ανέλαβαν την ευθύνη κούρδοι αντάρτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουρκία: Εξαγριωμένο πλήθος επιτίθεται στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος

Επτά ύποπτοι συνελήφθησαν στην Τουρκία μετά την βομβιστική επίθεση στην Καισάρεια

Κουρτουλμούς: Ίδια τα εκρηκτικά στην Καισάρεια με αυτά που χρησιμοποίησαν οι Κούρδοι στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Έκρηξη σε λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες-Πληροφορίες για νεκρούς!