Στην κατάψυξη η Σιβηρία! Δείτε τι γίνεται όταν πετούν βραστό νερό σε -50°C

 
Στην κατάψυξη η Σιβηρία! Δείτε τι γίνεται όταν πετούν σε - 50°C, βραστό νερό!

Ενημερώθηκε: 29/12/16 - 16:03

Το ξέρατε ότι το βραστό νερό μετατρέπεται σε δευτερόλεπτα σε πάγο, στους -29 βαθμούς Κελσίου; Στην περιοχή Nefteyugansk της Δυτικής Σιβηρίας η θερμοκρασία στις 21 Δεκεμβρίου έδειχνε - 48 βαθμούς Κελσιού και ένα εκπληκτικό πείραμα απέδεξε πόσο γρήγορα ψύχεται το βραστό νερό!

Ο ριψοκίνδυνος νεαρός έκανε ένα πείραμα! Έβρασε νερό και το πέταξε πάνω από το κεφάλι του θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του αλλά το πείραμα πέτυχε και το βραστό νερό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετατράπηκε σε ένα σύννεφο πάγου.

Οι θερμοκρασίες - ρεκόρ της Σιβηρίας

Η ψυχρότητα των χειμώνων στη Σιβηρία είναι χαρακτηριστική. Στην Σιβηρία, η θερμοκρασία έχει πέσει στους -71,3°C στο χωριό Οϊμιάκον και για αυτόν τον λόγο αυτό το μέρος της Σιβηρίας έσπασε το ρεκόρ της χαμηλότερης θερμοκρασίας του κόσμου σε κατοικημένη περιοχή (αν και η χαμηλότερη θερμοκρασία που <<χτύπησε>> ποτέ την Γη ήταν στην Ανταρκτική όταν ο υδράργυρος πάγωσε στους -89,2°C ). Ο παγετός στα Ν. διαρκεί περίπου 140 ημέρες κάθε χρόνο και στα Β. πάνω από 260 ημέρες. Τα ποτάμια στα Νότια παγώνουν 6 μήνες το χρόνο, ενώ στα Βόρεια περισσότερο από 8 μήνες.

Το κλίμα της Σιβηρίας είναι Ηπειρωτικό στα Ν.το ίδιο και στα NΑ. και στα NΔ. Το Ηπειρωτικό κλίμα επηρεάζεται από τους ξηρούς ανέμους της Ασίας που τον Χειμώνα είναι ψυχροί και το Καλοκαίρι θερμοί, για παράδειγμα τον Ιανουάριο πέφτει κάτω από τους -19°C ενώ τον Αύγουστο ανεβαίνει πάνω από 25°C. Στα Β. το κλίμα είναι Πολικό και η θερμοκρασία πέφτει κάτω από -40°C.