Ευχές – μέσω ενός πολύ όμορφου βίντεο – για την εορτή του Προστάτη του Πολεμικού μας Ναυτικού Αγίου Νικολάου από το πλήρωμα της νέας, ψηφιακής, φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ» (F-601) δημοσιοποίησε πριν από λίγη ώρα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.
Το βίντεο αυτό, διάρκειας ενός λεπτού, παρουσιάζει για πρώτη δορά σημεία από το εσωτερικό του πλοίου με τον κυβερνήτη του και μέλη του πληρώματος να απευθύνουν ευχές από το εσωτερικό του, ενώ ολοκληρώνεται με την παρουσία όλου του πληρώματος, με τον κυβερνήτη του επικεφαλής, στην πρώρα του σκάφους, να εύχονται «Χρόνια Πολλά – Ερχόμαστε σύντομα»!
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η τελετή της επισήμου υψώσεως της Ελληνικής Σημαίας στον ιστό του σκάφους, γεγονός που θα σηματοδοτεί και την επίσημη παράδοσή του από τους Γάλλους κατασκευαστές της Naval Group στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025, στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρεία στο Λοριάν της Γαλλίας.
Συμφώνως με τα μέχρι τώρα γνωστά, στη συνέχεια η Φ/Γ «ΚΙΜΩΝ» θα πλεύσει προς την άλλη πλευρά της Βρεττάνης, στο μεγάλο λιμένα – ναύσταθμο της Βρέστης, προκειμένου να παραλάβει τον αρχικό φόρτο του οπλισμού της, μετά το πέρας και της διαδικασίας αυτής θα αποπλεύσει με κατεύθυνση τη Μεσόγειο και το Ναύσταθμο Σαλαμίνος, όπου αναμένεται να καταπλεύσει στις αρχές του Ιανουαρίου 2026!
Αξίζει να σημειωθεί, όπως έλεγαν στην ιστοσελίδα μας απόστρατοι ναύαρχοι του ΠΝ, ότι κατά τον πλου της φρεγάτας από τη Βρέστη προς τη Μεσόγειο με τελικό κατάπλου στη Σαλαμίνα, αναμένεται με εξαιρετικό – ναυτικό – ενδιαφέρον η διέλευση του σκάφους από τον Βισκαϊκό κόλπο, τον «Μπαίυ» των ναυτικών μας, λόγω των παραδοσιακώς δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε αυτόν στη διάρκεια του χειμώνα, καθώς δημιουργείται ένα μοναδικό, τοπικό, μετεωρολογικό φαινόμενο, σε σχέση με την αντίστοιχη συμπεριφορά της φρεγάτας μας, λόγω της χαρακτηριστικής της πρώρας!