Ο Αρχηγός του στρατού της Ουγκάντα ισχυρίζεται ότι είναι... απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου: «Έχω ελληνικό DNA»

 
Ο Αρχηγός στρατού της Ουγκάντα ισχυρίζεται ότι είναι... απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου: «Έχω ελληνικό DNA»

Ενημερώθηκε: 29/04/26 - 20:01

Με μία ακόμηανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντα, στρατηγός Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα, επανήλθε στο προσκήνιο, προκαλώντας έντονες συζητήσεις.

Ο γιος του προέδρου της χώρας, ο οποίος θεωρείται και πιθανός διάδοχός του, υποστήριξε ότι, μετά από έλεγχο DNA, προκύπτει πως είναι κατά 14% Έλληνας και μάλιστα διατηρεί συγγένεια με τον Μέγα Αλέξανδρο. Στην ίδια ανάρτηση, ανέφερε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να μη χρειαστεί θεώρηση εισόδου.

Ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα είναι γνωστός για τις συχνές και αμφιλεγόμενες παρεμβάσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δεν διστάζει να υιοθετεί αιχμηρή ρητορική, ακόμη και έναντι άλλων χωρών, μεταξύ αυτών και της Τουρκίας.

Οι αναφορές του σε ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία αποτελούν επαναλαμβανόμενο μοτίβο στις δημόσιες τοποθετήσεις του, επιχειρώντας –όπως εκτιμάται– να ενισχύσει την εικόνα του ως ισχυρής και διεθνώς προβεβλημένης προσωπικότητας.

Ο ισχυρισμός περί ελληνικής καταγωγής και συγγένειας με τον Μέγα Αλέξανδρο προστίθεται σε μια σειρά εκκεντρικών δηλώσεων που έχει κάνει κατά το παρελθόν, όπως απειλές για στρατιωτικές ενέργειες σε γειτονικές χώρες ή προσωπικές τοποθετήσεις που έχουν προκαλέσει διεθνή σχόλια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ