Ζελένσκι: Η Ουκρανία έπληξε τρία ρωσικά διυλιστήρια και βύθισε εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

 
volodymir zelensky

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 01/08/26 - 17:22

Η Ουκρανία πραγματοποίησε πλήγματα εναντίον των υποδομών τριών ρωσικών διυλιστηρίων στην περιοχή του Μπασκορτοστάν, περίπου 1.600 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, ο Ζελένσκι ανέφερε επίσης ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βύθισαν το ρωσικό εμπορικό πλοίο Yanina, το οποίο, όπως υποστήριξε, είχε υπαχθεί σε καθεστώς διεθνών κυρώσεων.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, το πλοίο έπλεε υπό ρωσική σημαία και διέθετε μεταφορική ικανότητα 100.000 τόνων.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι έκανε λόγο για επιθέσεις και εναντίον άλλων ρωσικών στόχων τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Θάλασσα του Αζόφ, στο πλαίσιο των ουκρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

«Στόχοι μας είναι συγκεκριμένες υποδομές που συντηρούν την πολεμική προσπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται σε στρατηγικές εγκαταστάσεις και μέσα που, σύμφωνα με το Κίεβο, υποστηρίζουν τη ρωσική πολεμική μηχανή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ