Τη διεξαγωγή άμεσων εκλογών στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) σύστησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων με την υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων, η οποία οδήγησε στην παραίτηση και την προφυλάκιση του Βαγγέλη Λιόλιου.
Σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε την ανάγκη για νέα, καθαρή εντολή από τα σωματεία, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα τη στάση της Πολιτείας:
«Σέβομαι το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας και δεν επιβάλλω αποφάσεις. Συστήνω, όμως, όπως οφείλω, τον δρόμο των εκλογών το ταχύτερο δυνατό, άμεσα αν γίνεται», ανέφερε ο υπουργός.
«Όποιος διοικεί πρέπει να μην αμφισβητείται»
Ο Υπουργός Αθλητισμού σημείωσε πως στη συγκεκριμένη κρίσιμη συγκυρία, η διοίκηση της Ομοσπονδίας οφείλει να αντλεί τη νομιμοποίησή της απευθείας από τη βάση του αθλήματος. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν πρόκειται να παρακωλύσει την εύρυθμη και καθημερινή λειτουργία της ΕΟΚ.
«Μπλόκο» στις επιχορηγήσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι
Όσον αφορά τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, ο κ. Βρούτσης κατέστησε σαφές ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις παραμένουν σε καθεστώς αναστολής έως ότου ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενοι διαχειριστικοί έλεγχοι.
«Όλοι μαζί πρέπει να κλείσουμε αυτή την πληγή», κατέληξε στις δηλώσεις του, απευθύνοντας κάλεσμα για συσπείρωση και διαφάνεια στο ελληνικό μπάσκετ.