Ενταση στο Αίγαιο με ελληνικά και τουρκικά πλοία

 
Ενταση στο Αίγαιο με ελληνικά και τουρκικά πλοία

Ενημερώθηκε: 31/01/17 - 22:08

Νέο σκηνικό έντασης φαίνεται πως προσπαθούν να στήσουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο κάνοντας λόγο για επεισόδια τα οποία διαψεύδονται κατηγορηματικά από το Ελληνικό Πεντάγωνο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που μετέδωσε σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων ο ΑΝΤ1, το μεσημέρι της Τρίτης 2 ελληνικά πλοία εισήλθαν στις 11 το πρωί στα τουρκικά χωρικά ύδατα, αλλά μετά την επέμβαση του τουρκικού ναυτικού επέστρεψαν πίσω στην Καλόλιμνο, 1,5 μίλι από τα Ίμια.

Η νέα ένταση, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των Τούρκων, διήρκεσε 45 λεπτά και την καταδίωξη έκαναν 5 τουρκικά πλοία, ένα από τα οποία ανήκει στο λιμενικό.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του πρακτορείου Dogan, σύμφωνα με το οποίο στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (31.01.2017) δυο ελληνικά σκάφη πέρασαν ανάμεσα στις βραχονησίδες και «μπήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι επικράτησε 45λεπτη ένταση και πως τα δυο ελληνικά σκάφη αποχώρησαν με παρέμβαση πέντε τουρκικών σκαφών, μεταξύ των οποίων ενός περιπολικού του λιμενικού σώματος.

Ωστόσο, το πρακτορείο Ανατολή δεν κάνει καμία αναφορά σε επεισόδιο στα Ίμια, ούτε και σε παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από το ελληνικό λιμενικό και αναφέρει πως δυνάμεις και από τις δυο πλευρές απλά παραμένουν σε επιφυλακή γύρω από την περιοχή των Ιμίων.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω το ελληνικό Πεντάγωνο διαψεύδει κατηγορηματικό το γεγονός.

Δείτε το βίντεο που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα για το σημερινό επεισόδιο.

Kardak'ta Yine Sıcak Saatler! Yunan Botları...


από haberler