Από την κόλαση στον...παράδεισο της ΧΑΝΘ!

 
Από την κόλαση στον...παράδεισο της ΧΑΝΘ!

Ενημερώθηκε: 09/02/17 - 12:17

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο ανήλικος τότε Jaafar Al Solaiman, ξεκινόυσε από την πόλη Ράκα της Συρίας, ένα ταξίδι χωρίς γυρισμό, μαζί με χιλιάδες ακόμα πρόσφυγες.

Η Ράκα θεωρείται προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους και τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί φρικαλεότητες που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους.

Χωρίς τους γονείς του, ο Jaafar πέρασε από την Τουρκία, έφτασε στη Χίο και από κει, έζησε για μερικούς μήνες στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων στην Ειδομένη και τη Σίνδο.

Τον τελευταίο καιρό βρίσκεται Κοινωνικό Διαμέρισμα Φιλοξενίας Ενηλίκων Προσφύγων Θεσσαλονίκης της ΑΡΣΙΣ και θα μείνει για λίγους μήνες ακόμη μέχρι να αναχωρήσει για τη Γερμανία, όπου ζουν συγγενείς του.

Η επιθυμία του Jaafar, ήταν να παίξει χάντμπολ, το άθλημα που αγάπησε στα χρόνια που έζησε στη Συρία και έτσι οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Διαμερίσματος στράφηκαν στην ομάδα της ΧΑΝΘ.

Η απάντηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αυτονόητη, δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπο, αλλά και την έμπρακτη αλληλεγγύη, με πολλές δράσεις από το ξεκίνημα του Προσφυγικού.

Ο 18χρονος Jaafar, εντάχθηκε στο εφηβικό τμήμα της ομάδας, έλαβε μέρος στις προπονήσεις και δείχνει να ζει και να απολαμβάνει την κάθε στιγμή με το χάντμπολ. Το χαμόγελο του νεαρού Σύριου πρόσφυγα σε κάθε προπόνηση και η αποδοχή του με ειλικρινή αγάπη από όλους τους αθλητές και το τεχνικό επιτελείο, είναι η μεγαλύτερη ευτυχία...