Τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό πίσω από το αστυνομικό τμήμα Δάφνης (ΦΩΤΟ)

 
Δύο ελεγχόμενες εκρήξεις σε χειροβομβίδα τοποθετημένη σε απόσταση αναπνοής από το Α.Τ Δάφνης- Εκρηκτικός μηχανισμός που θυμίζει Σέχτα Επαναστατών και Επαναστατικό Αγώνα

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 25/02/17 - 12:37

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ μετά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από αγνώστους πίσω από το αστυνομικό τμήμα Δάφνης.



Άμεσα στο σημείο έφτασαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών οι οποίοι εντόπισαν στο παρκάκι πίσω από το αστυνομικό τμήμα ένα παρατημένο τσαντάκι μέσης.

Μετά από έλεγχο διαπίστωσαν ότι μέσα στο τσαντάκι υπήρχε μια χειροβομβίδα με μηχανισμό πυροδότησης και άγνωστη εκρηκτική ύλη.

Ακολούθησαν δύο ελεγχόμενες εκρήξεις προκειμένου να εξουδετερωθεί η χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός αποτελούνταν από τη χειροβομβίδα, μηχανικό χρονοδιακόπτη, ηλεκτρικό πυροκροτητή, μπαταρία και εκρηκτική ύλη άγνωστης ως τώρα σύνθεσης. Έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργασία για περαιτέρω έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτιρίου έχει καταγράψει καρέ-καρέ τις κινήσεις του ατόμου που άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, μέσα σε ένα τσαντάκι μέσης. Στο υλικό εμφανίζεται ένα άτομο με κουκούλα, όμως εξαιτίας του σκοταδιού η εικόνα δεν είναι καθαρή.

Το υλικό μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει ειδική ανάλυση, με την ελπίδα να προκύψουν περισσότερα στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες.

Τις έρευνες πλέον έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική καθώς δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό.

Άρωμα Σέχτας και Επαναστατικού Αγώνα

Να σημειωθεί εδώ ότι στις 10 Μαρτίου 2010 σε αυτή την περιοχή είχε πέσει νεκρός, μετά από ένοπλη συμπλοκή, ο βιολόγος Λάμπρος Φούντας, αναρχικός, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Επιπλέον, χειροβομβίδες- όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό- έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, από τον Επαναστατικό Αγώνα και τη Σέχτα Επαναστατών.

Αυτά είναι τα όπλα που βρέθηκαν στο κρησφύγετο της Ρούπα στην Ηλιούπολη (ΦΩΤΟ)

Μαζιώτης: Καθίκια σαν τον Κοντονή και τον Τόσκα θέλουν απλώς μια σφαίρα στο κεφάλι!

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ-Τραυματίστηκε αστυνομικός