Μετάλλιο θα απονεμηθεί σε ήρωα αστυνομικό που έσωσε 5χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμα

 
Το μετάλλιο του “Αστυνομικού Σταυρού” θα απονεμηθεί σε ήρωα αστυνομικό που έσωσε 5χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμα

Ενημερώθηκε: 07/03/17 - 17:36

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Ακόμη ένα περιστατικό εξαιρετικά ηρωικής πράξης από αστυνομικό της Άμεσης Δράσης. Πρόκειται για τον Αστυφύλακα Βασίλειο Τερζάκη του Δημητρίου, στον οποίο θα απονεμηθεί σε ειδική τελετή την Πέμπτη το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών της ΓΑΔΑ, το μετάλλιο της του "Αστυνομικού Σταυρού", ο οποίος υπηρετούσε κατά την περίοδο τέλεσης της εξαίρετης πράξης του, στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής.

Η απονομή πραγματοποιείται μετά την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα, την οποία επέδειξε ο τιμώμενος Αστυνομικός κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Πιο συγκεκριμένα στις 19 Φεβρουαρίου 2015 το μεσημέρι, ο Αστυφύλακας Τερζάκης Βασίλειος, υπηρετών στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας στην περιοχή των Αθηνών, επέδειξε εξαιρετική δραστηριότητα και με αυτοθυσία, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, εισήλθε σε οικία στην περιοχή των Πατησίων, όπου είχε εκδηλωθεί μεγάλης έκτασης πυρκαγιά και απεγκλώβισε ανήλικο αγόρι σε λιπόθυμη κατάσταση, η ζωή του οποίου κινδύνευε άμεσα.

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα τριών παιδιών είχε φύγει προσωρινά από το διαμέρισμα 1ου ορόφου που έμενε στα Πατήσια για να πάει στο σχολείο να παραλάβει τα δύο από τα τρία της παιδιά. Για λίγη ώρα έμεινε μόνος του ο 5χρονος γιος της και εκείνη την ώρα ξέπσασε φωτιά στο διαμέρισμα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι γείτονες κάλεσαν Πυροσβεστική και Αστυνομία και πρώτος έφτασε στο σημείο ο νεαρός αστυφύλακας. Μόλις άκουσε τους γείτονες να φωνάζουν πως υπήρχε εγκλωβισμένο παιδί στο διαμέρισμα, πήδηξε από διπλανό μπαλκόνι στο φλεγόμενο διαμέρισμα, έσπασε την μπαλκονόπορτα και έβγαλε από μέσα λιπόθυμο από τις αναθυμιάσεις το 5χρονο αγοράκι και κυριολεκτικά του έσωσε την ζωή.