Έκρυθμη η κατάσταση στο Ρότερνταμ με τους Τούρκους διαδηλωτές-Βγήκε η έφιππη αστυνομία!

 
Έκρυθμη η κατάσταση στο Ρότερνταμ με τους Τούρκους διαδηλωτές-Βγήκε η έφιππη αστυνομία!

Ενημερώθηκε: 12/03/17 - 04:29

Εκατοντάδες διαδηλωτές που κρατούσαν τουρκικές σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από το τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ ζητώντας να δουν την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας, καθώς κλιμακώνεται η διπλωματική σύγκρουση μεταξύ της Ολλανδίας και της Τουρκίας.

Με μεταλλικά φράγματα και έφιππους αστυνομικούς οι ολλανδικές δυνάμεις της τάξης προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά από το προξενείο το πλήθος που μεγάλωνε, καθώς διαδηλωτές άρχισαν να φθάνουν από τη Γερμανία, ενώ δεν έλειψαν οι περιορισμένες συγκρούσεις. Οι Τούρκοι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως “Αλλάχ ου ακμπάρ” και στο σημείο καταφτάνουν συνεχώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας έφθασε οδικώς στην Ολλανδία από τη γειτονική Γερμανία, αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στο αεροπλάνο που θα μετέφερε τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσκογλου να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ. Η ολλανδική αστυνομία την εμπόδισε να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο της πόλης.

Στην φωτογραφία επάνω η στιγμή που οι Ολλανδοί αστυνομικοί εξηγούν στην Τουρκάλα υπουργό ότι δεν μπορεί να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ

Ταυτόχρονα η ολλανδική εμπόδισε και τον Τούρκο πρόξενο του Ρότερνταμ να πάει να προϋπαντήσει την υπουργό Οικογενειακών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν. Ακόμα οι αστυνομικοί δεν του επέτρεψαν να βγει έξω από τον προξενικό χώρο παρά την προσπάθειά του να πείσει τους Ολλανδούς αστυνομικούς να τον αφήσουν να συναντήσει την Τουρκάλα υπουργό.

Στην φωτογραφία επάνω η στιγμή από την συζήτηση του Τούρκου προξένου με τους Ολλανδούς αστυνομικούς

Η ολλανδική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει τούρκους πολιτικούς να κάνουν εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στο ολλανδικό έδαφος στις κοινότητες των τούρκων μεταναστών. H Τουρκάλα υπουργός κόντεψε να προσαχθεί, ενώ οι Τούρκοι απαγόρευσαν την επιστροφή του Ολλανδού Πρέσβη... Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί την επιστροφή του Ολλανδού πρεσβευτή, που βρίσκεται σε άδεια, στην Αγκυρα «για κάποιο χρονικό διάστημα».

Η ολλανδική πρεσβεία, το ολλανδικό προξενείο στην Αγκυρα, αλλά και οι κατοικίες του ολλανδού πρεσβευτή , του ολλανδού επιτετραμμένου και του γενικού προξένου έχουν αποκλεισθεί ΚΑΙ σφραγισθεί ως αντίποινα από τους Τούρκους που επικαλούνται ότι το κάνουν για λόγους... ασφαλείας (βλέπε σχετική φωτό κάτω).

Σχετικά Θέματα:

"Πόρτα" και στην Τουρκάλα Υπουργό-Η Τουρκία απαγόρευσε την επιστροφή του Ολλανδού Πρέσβη!

Τσαβούσογλου: Δεν θα μείνει αναπάντητη η στάση τους-Μπλόκα και στις οδικές μετακινήσεις Τούρκων υπουργών

Οδικώς θα πάει στην Ολλανδία Τουρκάλα υπουργός για να μιλήσει υπέρ του Ερντογάν

Ρούτε: Εντελώς τρελό και απαράδεκτο το σχόλιο του Ερντογάν περί Ναζί

Η Άγκυρα απηύθυνε διαμαρτυρία στον Ολλανδό πρέσβη

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Αν οι στρατιώτες μας δεν ήταν ψύχραιμοι θα είχαμε ατύχημα στα Ίμια

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Χωρίς βίζα για τους Τούρκους, θα ακυρώσουμε τη συμφωνία για το προσφυγικό

Διπλωματικό θρίλερ: Οι Ολλανδοί απαγόρευσαν στην πτήση του Τσαβούσογλου να προσγειωθεί