Υποχώρησε η κουπαστή σκάλας στο Νοσοκομείο “Ελπίς” με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό ένας γιατρός!

 
Υποχώρησε η κουπαστή σκάλας στο Νοσοκομείο “Ελπίς” με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό ένας γιατρός!

Πηγή Φωτογραφίας: ANT1NEWS.GR

Ενημερώθηκε: 14/03/17 - 20:37

Υπό κατάρρευση βρίσκονται στα κρατικά νοσοκομεία με κινδύνους για προσωπικό και ασθενείς. Ενδεικτικό της εγκατάλειψης που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία είναι ο βαρύτατος τραυματισμός ειδικευόμενου γιατρού στο Νοσοκομείο "Ελπίς".

Ο γιατρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεννηματά" ύστερα από τον βαρύτατο τραυματισμό του στο Νοσοκομείο "Ελπίς", την στιγμή μάλιστα που είχε βάρδια.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, ο γιατρός στηρίχτηκε στην κουπαστή μιας σκάλας, μέσα στο νοσοκομείο, η οποία υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Σε ανακοίνωση που κοινοποιείται και στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, η ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για σοβαρές ευθύνες που υπάρχουν «για όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και «εξοικονομώντας» αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές».

Την αγανάκτησή του εκφράζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τονίζοντας ότι «το περιστατικό αυτό αποδεικνύει την κατάρρευση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό».

Πηγή: ANT1NEWS.GR

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

Διοίκηση του Νοσοκομείου «Ελπίς»: Οι συνθήκες τραυματισμού του γιατρού ερευνώνται