Αυτός είναι ο παιδόφιλος και ο συνεργός του με τον οποίο “ψάρευαν” ανήλικους

 
Αυτός είναι ο παιδόφιλος και ο συνεργός του με τον οποίο “ψάρευαν” ανήλίκους και τους μετέφεραν σε ξενοδοχείο

Ενημερώθηκε: 17/03/17 - 16:12

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ατόμων που συνελήφθησαν στις 21 Φεβρουαρίου στο Βόλο και τη Θεσσαλονίκη για πορνογραφία ανηλίκων και απόπειρα προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω διαδικτύου.

Πρόκειται για τους:

α) ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ Γεώργιο του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε την 14-11-1972 στην Πτολεμαΐδα.

β) (επ) OSOJA (ον) XHENALDO του QAZIM και της VITRINA , ο οποίος γεννήθηκε την 20-01-1998 στην Αλβανία.


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα των παραπάνω ατόμων, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 24210 - 76957 και 24210 – 76955 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν στις 21 Φεβρουαρίου στον Βόλο και στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και απόπειρα προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, οι δύο δράστες, έχοντας δημιουργήσει προφίλ στο Facebook με ψεύτικα στοιχεία, προσέγγισαν έναν 17χρονο Έλληνα στον Βόλο και επικοινωνούσαν μαζί του, προκειμένου να τον πείσουν είτε να τους αποστείλει προσωπικές φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο είτε να δεχθεί προτάσεις που αφορούσαν σε ασελγείς πράξεις έναντι χρηματικού ποσού.

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος παρουσιαζόταν στον 17χρονο ως μικρότερος σε ηλικία με ψεύτικο προφίλ και άρχισε chat μαζί του. Αρχικά, ο 17χρονος έκανε πλάκα και χωρίς να είναι ομοφυλόφιλος έδειχνε δεκτικός στις πιεστικές ερωτικές προτάσεις του 45χρονου, ο οποίος άρχισε να τους στέλνει φωτογραφίες με γενετικά όργανα δικά του και άλλων και του είπε ότι του στέλνει έναν Αλβανό να τον παραλάβει με αυτοκίνητο και να τον πάει αμέσως σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης που θα τον περίμενε...

Τότε ο 17χρονος κατάλαβε ότι η πλάκα μόνο πλάκα δεν ήταν και ενημέρωσε αμέσως την μητέρα του και εκείνη με τη σειρά της την Αστυνομία.

Μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ο 19χρονος Αλβανός συνελήφθη στον Βόλο, όπου είχε μεταβεί για να παραλάβει τον 17χρονο, με σκοπό στη συνέχεια να μεταβούν σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου τους ανέμενε ο 45χρονος.

Ακολούθως, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εντόπισαν τον 45χρονο στο ξενοδοχείο και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα με πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Από τότε, ερευνάται αν έχουν πέσει και τυχόν άλλοι ανήλικοι θύματα του 45χρονου από την Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει πάει πολλές φορές στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο με διάφορους νεαρούς και γι αυτόν τον λόγο δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους.

Σχετικά Θέματα:

Παιδόφιλος προσπαθούσε να πείσει μέσω Facebook, έναν 17χρονο να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του