Κατάδικος για Κατασκοπεία! O πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει

 
O πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει: Κατάδικος για Κατασκοπεία! Κατάδικος για Κατασκοπεία! O πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει

Ενημερώθηκε: 28/03/17 - 14:20

Μετά από δύο χρόνια σε αμερικανική φυλακή ο Ελληνο-Αμερικανός, τέως πράκτορας της CIA, μιλά ξανά με την ευκαιρία της προσεχούς έκδοσης βιβλίου με τις εμπειρίες του, και αποκαλύπτει πως τα κατάφερε στη φυλακή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ανταποκριτού του ρωσικού διεθνούς καναλιού R.T., ο Τζων Κυριακού προκαλεί ξανά μετά για τις αποκαλύψεις του στο δίκτυο ABC περί βασανιστηρίων στη CIA, με το μαρτύριο του πνιγμού, μεταξύ άλλων.

«Είχα κάνει 20 μαθήματα επιβίωσης στα χρόνια της εκπαίδευσής μου στη CIA, ορισμένα από τα οποία είναι αστεία, όπως, λόγου χάριν, «μην ομολογείς τίποτα», «αρνήσου τα πάντα», «κάνε αντι-κατηγορίες». Αλλά υπήρχαν και άλλα σοβαρά, για παράδειγμα « Όταν η ηρεμία δεν σε ωφελεί, το χάος θα αποδειχτεί φίλος», ή ακόμη «στρατολόγησε συμμάχους/πράκτορες για να κλέψεις μυστικά ή ό,τι άλλο έχεις ανάγκη». Αυτά βασικά σημαίνουν πως τελικός στόχος είναι να μείνεις σώος και να βρεθείς στην κορυφή του κοινωνικού σωρού της φυλακής».

Ο Κυριακού είχε καταδικασθεί σε 30 μήνες φυλάκιση, εγκλείσθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2013 σε φυλακή του Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβανία και αποφυλακίστηκε στις 3Φεβρουαρίου 2015, για να εκτίσει το υπόλοιπο τρίμηνο της ποινής του σε περιορισμό κατ’ οίκον.

Από προγενέστερη συνέντευξή του στο ίδιο κανάλι προκύπτει ένθερμος Αμερικανός πατριώτης και παλαιός θαυμαστής της CIA, που απογοητεύτηκε από την μυστική υπηρεσία.

Τον ρώτησαν από πού πιστεύει ότι προέρχονταν οι διαρροές των ενοχοποιητικών, για το προεκλογικό στρατόπεδο της Κλίντον, μηνυμάτων που αποκάλυψε το Wikileaks και αποδόθηκαν στους Ρώσους για να εκλεγεί ο Τραμπ.

«Νομίζω –είπε- ότι προέρχονται από κάποιον υπεργολάβο της CIA, ή τέως υπεργολάβο. Και ότι αυτός ειλικρινά πιστεύει ότι ανακάλυψε απάτη, κατάχρηση, παρανομία –που είναι το καθοριστικό κίνητρο της διαρροής αποκαλυπτικών στοιχείων.»

Όταν όμως ο ανταποκριτής του καναλιού του έθεσε το πρόβλημα της λειτουργίας του τμήματος «Σκιά» (Umbrage) , ειδικευόμενου σε ηλεκτρονικές υποκλοπές με ενοχοποιητικά αποτυπώματα τρίτων (Ρώσων, Κινέζων, Ιρανών κλπ) , ο Τζων Κυριακού απάντησε:

« Νομίζω πως πρέπει να εκλάβουμε πως ό,τι κάνει η CIA είναι το τελειότερο στον κόσμο, ή πολύ κοντά στο καλύτερο. Και νομίζω πως δεν θα έκαναν ένα τόσο ηλίθιο ή ανόητο λάθος να αφήσουν αποτυπώματα σαν κι’ αυτά που είδαμε στα Wikileaks από τύχη. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν για παράδειγμα βλέπουμε εκεί κυριλλική γραφή (ρώσικα) σε κωδικό, θα έβαζα στοίχημα το μηνιάτικό μου ότι το έβαλε εκεί η CIA.»


Πηγή: militaire.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για «Ελληνοτουρκικό»: Άμεση αποκλιμάκωση της έντασης

Ο Ερντογάν «πεθύμησε» την Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου

Ελληνική «παρέλαση» στα Σκόπια για τζόγο