Απάντηση Ζελένσκι σε Τραμπ: «Έτοιμοι να σταματήσουμε τα πλήγματα αν η Ρωσία προστατεύσει τις δικές μας υποδομές»

 
ζελενσκι

Πηγή Φωτογραφίας: Leonhard Foeger, Reuters

Ενημερώθηκε: 14/09/26 - 20:23

Τους όρους υπό τους οποίους η Ουκρανία είναι διατεθειμένη να πατήσει «φρένο» στις επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων έθεσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί συμφωνίας για αμοιβαία παύση των χτυπημάτων στις ενεργειακές υποδομές.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για μια τέτοια αποκλιμάκωση, μόνο εφόσον οι διεθνείς εταίροι εγγυηθούν ότι η Μόσχα θα σταματήσει οριστικά να στοχεύει το ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο, τα λιμάνια και τις εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων και φαρμάκων.

Με ανάρτησή του στο Telegram, ο Ζελένσκι εξέφρασε την έντονη καχεποψία του για τις προθέσεις του Κρεμλίνου, τονίζοντας ότι η Ουκρανία δεν πείθεται πως η Ρωσία θα τηρήσει οποιαδήποτε δέσμευση.

Χαρακτήρισε την προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας ως ένα πρώτο, ουσιαστικό βήμα προς την ειρήνη, υπογραμμίζοντας όμως ότι η χώρα του αναζητά μια μακροπρόθεσμη και στέρεη συμφωνία.

Παράλληλα, ο Ουκρανός ηγέτης άφησε αιχμές για τους τακτικισμούς της Μόσχας, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια εκεχειρία δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως πρόσκαιρη «ανάσα» για το Ρώσο πρόεδρο, προκειμένου να ξεπεράσει τις σοβαρές ελλείψεις σε βενζίνη και ντίζελ ενόψει των εγχώριων εκλογών και να ακυρωθεί αμέσως μετά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ