Όλα τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό στο δρόμο για την τετράδα

 
Όλα τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό στο δρόμο για την τετράδα

Ενημερώθηκε: 01/04/17 - 10:11

Ο δρόμος για το πλεονέκτημα έδρας του Παναθηναϊκού δείχνει να ανοίγει μετά την επική νίκη επί της ΤΣΣΚΑ στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής και την ήττα της Φενέρμπαχτσε από την Ρεάλ στην Μαδρίτη.

Το βράδυ της Παρασκευής επιφύλασσε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα για τους «πράσινους» καθώς η Μπασκόνια κέρδισε την Γαλατάσαραϊ μέσα στην Τουρκία. Όμως η φετινή Ευρωλίγκα, αν κάτι δεν μας έχει λείψει είναι οι εκπλήξεις.

Ας μην ξεχνάμε, πως πριν ένα μήνα υπήρχαν τα σενάρια να μείνει ακόμα και εκτός Play-off ο «Εξάστερος» μετά την ανόητη ήττα μέσα στο Κάουνας. Γι αυτό και τα σενάρια ακόμα και στην τελευταία στροφή δεν λείπουν, καθώς ο Παναθηναϊκός εκτός από 4ος μπορεί να τερματίσει μέχρι και 6ος και να δούμε ελληνικό εμφύλιο!

Τα σενάρια που μένουν για τους «Πράσινους»

Αν την τελευταία αγωνιστική οι πράσινοι νικήσουν την αδιάφορη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ είναι οριστικά τέταρτοι, ανεξάρτητα με το τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Αν η ομάδα του Πασκουάλ ηττηθεί από τους Ισραηλινούς και η Μπασκόνια κερδίσει στην έδρα της την Ζαλγκίρις, τότε και πάλι ο ελληνικός σύλλογος είναι τέταρτος.

Αν ο Παναθηναϊκός χάσει από την Μακάμπι, η Μπασκόνια χάσει από την Ζαλγκίρις, αλλά χάσει και η Φενέρμπαχτσε από την Μπαρτσελόνα στην Κωνσταντινούπολη, τότε και πάλι καπαρώνει το πλεονέκτημα έδρας.

Από 'κει και πέρα υπάρχουν δύο σενάρια που τον ρίχνουν πέμπτο ή έκτο στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και τα οποία, εδώ που τα λέμε, δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες.

Ο Παναθηναϊκός τερματίζει πέμπτος και παίζει με μειονέκτημα έδρας κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, αν χάσει από την Μακάμπι, αν χάσει από τη Ζαλγκίρις η Μπασκόνια, αν χάσει από τη Ρεάλ η Εφές στην Μαδρίτη κι αν η ομάδα του Ζοτς νικήσει τη Μπαρτσελόνα.

Το άλλο σενάριο, ακόμα πιο ακραίο, βγάζει αιώνιο εμφύλιο στα πλέι οφ με τον τρίτο Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει με πλεονέκτημα έδρας τον έκτο Παναθηναϊκό. Πώς γίνεται αυτό; Αν ηττηθεί το τριφύλλι στο Τελ Αβίβ, αν ηττηθεί από τη Μπασκόνια η Ζαλγκίρις μέσα στη Βιτόρια, αν η Εφές φύγει με διπλό από το «σπίτι» της Ρεάλ και αν η Φενέρμπαχτσε επικρατήσει της Μπαρτσελόνα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτησε την ΤΣΣΚΑ και βλέπει... Πόλη!

Κατάθεσε φάκελο ο Παναθηναϊκός

Βαρύ πρόστιμο σε Παναθηναϊκό για το ντέρμπι με Ολυμπιακό