Εντοπίστηκε αποθήκη στην οποία σπείρα έκρυβε κλεμμένες μοτοσικλέτες

 
Εντοπίστηκε αποθήκη στην οποία σπείρα έκρυβε κλεμμένες μοτοσικλέτες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ενημερώθηκε: 11/04/17 - 17:17

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Εντοπίστηκε στο Νέο Κόσμο, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, αποθήκη εντός της οποίας αποκρύπτονταν κλεμμένες μοτοσικλέτες.

Σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, σε βάρος ενός 44χρονου Έλληνα καθώς και σε βάρος ενός 31χρονου Αλβανού, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης, που είχαν συλληφθεί για την ίδια υπόθεση από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με την δράση των προαναφερόμενων στην κλοπή μοτοσυκλετών, εντοπίστηκε ισόγειος χώρος-αποθήκη στον Νέο Κόσμο, εντός του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος εξαρτημάτων (κινητήρες-σκελετοί) και εγγράφων κλεμμένων μοτοσικλετών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών. Επισημαίνεται ότι ο 31χρονος, είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν για τα ίδια αδικήματα και βρισκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από τριετίας εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές μοτοσικλετών, από Καισαριανή, Ζωγράφου, Παγκράτι και Νέο Κόσμο, τις οποίες στη συνέχεια μετέφεραν σε συνεργείο που διατηρούσαν στο Νέο Κόσμο, όπου τις αποσυναρμολογούσαν, με σκοπό την πώληση των εξαρτημάτων τους ως ανταλλακτικών.

Επιπλέον και για να μην αποκαλυφθεί η δράση τους, φρόντιζαν προηγουμένως να παραποιούν τα στοιχεία αναγνώρισης των μοτοσικλετών (αριθμό πλαισίου και αριθμό κινητήρα). Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Σχετικά Θέματα:

Έκλεβαν μοτοσικλέτες και τις πωλούσαν ως ανταλλακτικά στο συνεργείο τους