Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα με νέα μέτρα

 
Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα με νέα μέτρα

Ενημερώθηκε: 28/06/17 - 12:43

Επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα με τις βαλίτσες της να είναι «γεμάτες» με τα νέα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν εντός του καλοκαιριού, και θα συμμετέχουν και σε συνέδριο του Economist σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο ( ΕΕ ) Φραντσέσκο Νρούντι ( ΕΚΤ ) και Νικόλα Τζιαμαριόλι ( ESM ) θα συμμετέχουν σε μια από τις πρώτες συνεδρίες του συνεδρίου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Oικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη.

Ελλάδας

Δεν πέρασαν παρά μόνο 2 εβδομάδες από το τελευταίο Eurogroup και οι τρεις από τους τέσσερις εκπροσώπους των δανειστών επανέρχονται στην Αθήνα για να ξεκινήσει να «τρέχει» η λίστα των νέω υποχρεώσεων της για την εκκίνηση της τρίτης αξιολόγησης. Παράλληλα, στο τραπέζι θα πέσουν και οι εκκρεμότητες της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς και οι καθυστερήσεις στην απελευθέρωση των αγορών εργασίας, υπηρεσιών και αγαθών.

Στο αναθεωρημένο μνημόνιο που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα περιγράφονται άλλα 113 μέτρα και δράσεις -πολλά από αυτά βρίσκονται σε εκκρεμότητα από την δεύτερη αξιολόγηση- τα οποία θα πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα και να ολοκληρωθούν μέχρι και τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Εξ αποστάσεως (μέσω τηλεδιάσκεψης) θα συμμετάσχει η επικεφαλής της ομάδα του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, σε ένα εξίσου ενδιαφέρον θέμα σχετικά με την εξέλιξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος έναν χρόνο μετά το περσινό συνέδριο του Economist τον Ιούνιο του 2016 και μετά το τέλος της α' αξιολόγησης.

Αύριο, Πέμπτη θα μιλήσουν στο ίδιο πάνελ ο υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Οι δυο τους, όπως ανακοινώθηκε, θα έχουν τετ α τετ σήμερα στις 16.30 στο υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμηροι της κυβέρνησης οι συνταξιούχοι

Σαρώνει η απλήρωτη εργασία στην Ελλάδα-Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι

Γκουαλτιέρι: Η εντύπωσή μου είναι ότι η Ελλάδα μπορεί και φέτος να βγει στις αγορές