Θεσσαλονίκη: Χημικά και επεισόδια στη συγκέντρωση κατά του Γιούνκερ (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ένταση, επεισόδια και χρήση χημικών στην παραλιακή λεωφόρο Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 13/07/17 - 20:20

Ένταση, επεισόδια και χρήση χημικών αυτή την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο Θεσσαλονίκης μεταξύ φοιτητών και συλλογικοτήτων που διαμαρτύρονται για την παρουσία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην πόλη και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ευρωπαίος αξιωματούχος

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν που είχαν στήσει κλούβες των ΜΑΤ κοντά στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς για να πλησιάσουν στο Μέγαρο Μουσικής όπου βρίσκεται ο . Οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν, επικράτησε ένταση και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Στον Λευκό Πύργο ήταν ήδη συγκεντρωμένοι σε κάλεσμα του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και της Λαϊκής Ενότητας με το σύνθημα «Γιούνκερ- ανεπιθύμητος στην πόλη μας!».

.



Οι δύο συγκεντρώσεις ενωμένες, πάνω από 100 άτομα συνολικά, ξεκίνησαν πορεία κατευθυνόμενες προς το Μέγαρο Μουσικής, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναγόρευσης.

Αρχικά οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πορευθούν μέσω της Νέας Παραλίας, ωστόσο παρατεταγμένα κλούβες των ΜΑΤ στο ύψος των ομπρελών του Ζογγολόπουλου τους απέτρεψαν και έτσι κατευθύνονται στο Μέγαρο από τη Μεγ. Αλεξάνδρου.

Μόλις οι διαδηλωτές έφτασαν στον φραγμό της αστυνομίας, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ επιχειρώντας να διασπάσουν τον κλοιό. Τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο και κινήθηκαν μέσω της 3ης Σεπτεμβρίου προς το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Πηγή βίντεο:seleo.gr, voria.gr


Σχετικά Θέματα:

«Αστακός» σήμερα η Θεσσαλονίκη – Γιούνκερ, τριμερής και κινητοποιήσεις προκαλούν χάος στην πόλη