Παράταση στο «θρίλερ» της μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ

 
Παράταση στο «θρίλερ» της μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ

Ενημερώθηκε: 24/07/17 - 12:09

Παράταση στο «θρίλερ» του ΔΕΣΦΑ μέχρι τις 7 Αυγούστου αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ σε συμφωνία με την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το 66% των μετοχών, από ακόμη έναν επενδυτή.

προσφορών

Κατά την πρώτη φάση το ΤΑΙΠΕΔ θα ανοίξει τους φακέλους για να γίνει έλεγχος αν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες ή σχήματα πληρούν τις προϋποθέσεις. Η νέα προκήρυξη προβλέπει ρητά ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες ή κοινοπραξίες εταιρειών θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποίηση Ευρωπαίου διαχειριστή συστήματος φυσικού αερίου. Εταιρείες από τρίτες χώρες που θα κατέβουν στο διαγωνισμό μέσω κοινοπραξίας με ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης δικτύων τότε δεν αποκλείεται από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Επίσης, οι εταιρείες που θα πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη συνέχεια περνούν κατέβουν στην επόμενη φάση των δεσμευτικών είτε αυτόνομα είτε με κοινοπραξία με άλλες εταιρείες.

Στη λίστα των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η ιταλική Snam, η οποία συμμετέχει στην κοινοπραξία του TAP με μερίδιο 20%. Συμμετοχή στο διαγωνισμό φέρεται να έχει και η βελγική εταιρεία Fluxys (κατέχει το 19% των μετοχών του TAP) και η ισπανική Enagas (16% των μετοχών του TAP). Στους ενδιαφερόμενους είναι και η Ολλανδική Gasunie και η Ρουμανική Transgaz, όπως και κάποια επενδυτικά funds.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκαν τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ για τον Ιούνιο

Επενδύουν 1,3 δισ. ευρώ στην Αταλάντη και ανοίγουν 5.500 θέσεις εργασίας

Το τρομακτικό εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση Grexit