Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από τη βύθιση πλοίου στη Λάρνακα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από τη βύθιση πλοίου στη Λάρνακα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 07/12/19 - 14:39

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψαν οι κάμερες από την τεχνιτή βύθιση ενός πλοίου, δύο χιλιόμετρα από ακτή της Λάρνακάς, στην Κύπρο.

Η πόντιση του πλοίου “Ελπίδα” έγινε με σκοπό τη δημιουργία υφάλου στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή. Τις επόμενες μέρες θα ποντιστεί και το μικρότερο σκάφος Lef1, το οποίο μαζί με την “Ελπίδα” θα συνθέσουν τον τεχνητό ύφαλο.

Gepostet von Andreas Vyras am Samstag, 7. Dezember 2019

 

Πέρα από τους περιβαλλόντικούς λόγους της πόντισης, η περιοχή θα αξιοποιηθεί, με τον τρόπο αυτό, και τουριστικά από την προσέλυση ερασιτεχνών δυτών.

Η πόντιση έγινε από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος της πόλης σημειώνει, ««Γαλάζια Λάρνακα»: Από τη θεωρία στην πράξη! Η ανάπτυξη της «Γαλάζιας Λάρνακας» δεν είναι μονοδιάστατη έννοια για εμάς! Σήμερα με την #Πόντιση του πλοίου Ελπίδα (μήκους 66 μέτρων) βοηθούμε στην ανάπτυξη της #Βιοποικιλότητας των βυθών της Λάρνακας, καθώς και στην αύξηση και εμπλουτισμό του #ΚαταδυτικούΤουρισμού. Τα λόγια μας γίνονται έργα. Τα έργα θα εμπλουτιστούν σύντομα και με επιπρόσθετες δράσεις! Συγχαρητήρια στους διοργανωτές». 

ΠΗΓΗ: sigmalive.com