Αναδρομικές μειώσεις εως 54% στις επικουρικές συντάξεις - Χαμένοι όλοι οι συνταξιούχοι με μεικτή σύνταξη 1.300 ευρώ και πάνω

Αναδρομικές μειώσεις εως 54% στις επικουρικές συντάξεις - Χαμένοι όλοι οι συνταξιούχοι με μεικτή σύνταξη 1.300 ευρώ και πάνω
Ενημερώθηκε: 09/08/16 - 11:13

Δεν έχουν τέλος οι μειώσεις στις συντάξεις, όμως το νέο κύμα περικοπών, και μάλιστα αναδρομικών, δεν έχει προηγούμενο!

Από τον Οκτώβριο οι αναδρομικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα φτάσουν στο εφιαλτικό ποσοστό του 54%

Οι νέες περικοπές θα αφορούν στο σύνολο των συνταξιούχων όλων των Ταμείων, οι οποίοι λαμβάνουν μικτό άθροισμα από κύρια και επικουρική άνω των 1.300 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο τον Οκτώβριο ο κόφτης θα περιλαμβάνει και τις αναδρομικές περικοπές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου οι οποίες θα παρακρατηθούν σε τρεις δόσεις, δηλαδή από τις συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η Ημερησία το σύνολο των συνταξιούχων θα χρεωθεί για το τρίμηνο αυτό με τις αναδρομικές περικοπές δύο ή τριών μηνών, που σημαίνει ότι το καθαρό πληρωτέο ποσό που θα τους μείνει θα είναι ακόμη μικρότερο.

Τον Αύγουστο οι περικοπές έφτασαν στο 22%. Ο κόφτης του Σεπτεμβρίου θα πιάνει πάνω από 250.000 συνταξιούχους με μειώσεις που θα φτάνουν και στο 40%.

Όμως τον Οκτώβριο το σοκ θα είναι ακόμη μεγαλύτερο γιατί στις ήδη μειωμένες επικουρικές θα επιβληθούν και οι αναδρομικές περικοπές των προηγούμενων μηνών και θα οδηγήσουν σχεδόν σε τριπλάσιες περικοπές τις καταβαλλόμενες συντάξεις μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Ο λογαριασμός των αναδρομικών μειώσεων θα πληρωθεί σε τρεις δόσεις, και θα μοιραστεί ισόποσα στις συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Για το τρίμηνο αυτό οι επικουρικές θα έχουν μειώσεις που θα ξεπεράσουν και το 50%.

Μόλις πληρωθούν οι αναδρομικές περικοπές, δηλαδή από τον Ιανουάριο, οι επικουρικές θα έχουν μόνο τις κανονικές μειώσεις.

Σχετικά θέματα: Συντάξεις: Το μεγάλο κόλπο για να βγείτε έως και 17 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη!

 Ρύθμιση «κόκκινων δανείων» - Τι πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος