Δύο ημέρες και σήμερα, για 600.000 φορολογικές δηλώσεις- Πιέζουν τα περιθώρια

Δύο ημέρες και σήμερα, για 600.000 φορολογικές δηλώσεις- Πιέζουν τα περιθώρια
Ενημερώθηκε: 24/07/18 - 10:34

Δύο μέρες και η σημερινή απομένουν για την υποβολή περίπου 600.000 φορολογικών δηλώσεων και επτά ημέρες για πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου για όσους θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον.

Ενώ τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εκπνέει η προθεσμία λογιστές αλλά και ο εμπορικός κόσμος ζητούν παράταση κάνοντας λόγο για χρονοβόρες διαδικασίες συμπλήρωσης του νέου Ε3.

Φοροτεχνικοί και λογιστές διαμαρτύρονται για τεχνικά προβλήματα και υποστηρίζουν ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Με δεδομένο ότι ο μήνας Ιούλιος είναι ο πλέον δύσκολος μήνας του έτους για τα λογιστικά - φοροτεχνικά γραφεία λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών, λόγω του ότι και το έτος 2018 τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη και λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας δεν τηρήθηκαν και τα προβλήματα του TAXIS δεν σταμάτησαν να υφίστανται ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο» το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει ζητήσει την ολιγοήμερη παράταση.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 5,7 εκατ. φορολογικές δηλώσεις με τέσσερις στους δέκα να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς η εκκαθάριση βγάζει συμπληρωματικό φόρο ύψους 2,7 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος συμπληρωματικός φόρος θα κυμανθεί στα 1.181 ευρώ.

Σχεδόν ένας στους δέκα παίρνει λεφτά πίσω από την εφορία με τον μέσο φόρο επιστροφής να ανέρχεται μόλις στα 426 ευρώ.

Μηδενικά είναι τα εκκαθαριστικά για το 12,77% των φορολογούμενων.