Κ. Ρέγκλινγκ: Καμία συζήτηση για το ελληνικό χρέος μέχρι το τέλος των Μνημονίων

Κ. Ρέγκλινγκ: Καμία συζήτηση για το ελληνικό χρέος μέχρι το τέλος των Μνημονίων
Ενημερώθηκε: 21/06/17 - 15:45

Την πίστη πως η Ελλάδα θα μπει στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης εξέφρασε ο Κλάους Ρέγκλινγκ που σημείωσε πως υπάρχει διαφωνία με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Ο επικεφαλής του ESM για το ελληνικό χρέος δήλωσε πως θα υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση μόνο μετά το τέλος των Μνημονίων στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2018, όπως και συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurogroup.

«Η Ελλάδα στην παρούσα φάση έχει πολύ μικρά προβλήματα εξυπηρέτησης χρέους, δεν υπάρχουν μεγάλες πληρωμές για τα επόμενα πέντε χρόνια. Διατηρώ την πεποίθηση πως η χώρα μπορεί να έχει βιώσιμη ανάπτυξη», ανέφερε.

Όσον αναφορά τις γερμανικές εκλογές και την σύνδεσή τους με τις αποφάσεις για το ελληνικό χρέος ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε πως: «και εγώ δεν θέλω να χρεοκοπήσει η Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές». «Γνωρίζω ότι πολλοί το βλέπουν έτσι, αλλά έχει να κάνει με το τι έχει γίνει ήδη στο μέτωπο του χρέους.

Έχουμε μπροστά μας μία περίοδο 30 ετών, που είναι πολύ μεγάλη, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και δεν έχει νόημα να τα αποφασίσουμε όλα τώρα, όπως κάποιοι ήθελαν. Επί του παρόντος δεν υπάρχει πρόβλημα χρέους. Από οικονομική άποψη έχει νόημα να περιμένουμε και να κινηθούμε σταδιακά», τόνισε ο επικεφαλής του ESM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Bloomberg: Ο Ελληνικός λαός έχασε από την συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Πως θα πληρώσετε λιγότερους φόρους φέτος

Η Alpha Bank αποπλήρωσε τους πόρους που είχε λάβει από το Δημόσιο