Λαγκάρντ: Στα βράχια το ασφαλιστικό της Ελλάδας

Λαγκάρντ: Στα βράχια το ασφαλιστικό της Ελλάδας
Ενημερώθηκε: 08/04/16 - 08:29

Εφιαλτικές προειδοποιήσεις για τις συντάξεις έκανε η Λαγκάρντ από τη Νέα Υόρκη λέγοντας πως το ελληνικό ασφαλιστικό πάει κατευθείαν στα βράχια. Η επικεφαλής του ΔΝΤ ουσιαστικά απαίτησε μειώσεις στις συντάξεις, κάνοντας λόγο για μεταρρυθμίσεις, ενώ άλλαξε ρότα και για το κούρεμα χρέους

Όλο το ''ζουμί'' από την ομιλία της Λαγκάρντ στο συνέδριο “Women in the World Summit” στη Νέα Υόρκη ήταν η πρόταση: Το ελληνικό ασφαλιστικό πάει κατευθείαν στα βράχια. Αμέσως μετά πρόσθεσε με νόημα πως οι Έλληνες πρέπει να κάνουν μεταρρυθμίσεις, βάζοντας φωτιά στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη. 

Τούμπα Λαγκάρντ και τέλος το κούρεμα χρέους για το ΔΝΤ 

Εντυπωσιακή όμως ήταν και η μεταστροφή της Λαγκάρντ στο θέμα του χρέους, καθώς με την θέση που πήρε ουσιαστικά διέγραψε την πάγια θέση του ΔΝΤ για κούρεμα. Η επικεφαλής του ΔΝΤ έκανε λόγο για επέκταση των ωριμάνσεων και για μείωση στα επιτόκια των ευρωπαϊκών δανείων, χωρίς να προφέρει τις επίμαχες λέξεις, δηλαδή "κούρεμα" ή "διαγραφή".

''Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι λογικοί για το χρέος που μπορεί να σηκώσει η χώρα. Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του. Ας επιλέξουν τον τρόπο που θα το πράξουν. Μπορεί να γίνει με επέκταση του χρόνου αποπληρωμής ή μείωση των επιτοκίων''. 

Η Λαγκάρντ για τη διαρροή των συνομιλιών Τόμσεν Βελκουλέσκου 

Πολύ εύκολα προσπέρασε η Κριστίν Λαγκάρντ τον σάλο που δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη των Wikileaks των συνομιλιών Τόμσεν – Βελκουλέσκου, λέγοντας πως οι διάλογοι δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα καινούργιο.

''Δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στη θέση του ΔΝΤ για την Ελλάδα''. 

Ύστερα από όλα αυτά έκλεισε την ομιλία της με μία ευχή: Ελπίζω ότι θα σημειωθεί πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα τις επόμενες εβδομάδες. 

Σχετικά θέματα: "Έκλεισε" στα 384 ευρώ η σύνταξη για 20 χρόνια ασφάλισης

Γερμανικός τύπος: Η Λαγκάρντ πιστεύει πως οι Έλληνες είναι πίσω από τις διαρροές

Λαγκάρντ: Στην Ελλάδα «πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα»

Κρίσιμες συναντήσεις Λαγκάρντ και Τόμσεν με Μέρκελ μετά τη διαρροή – βόμβα των WikiLeaks