Ντάισελμπλουμ: Το θέμα της Eldorado Gold δεν συζητήθηκε στο Eurogroup

 
Ντάισελμπλουμ: Το θέμα της Eldorado Gold δεν συζητήθηκε στο Eurogroup

Ενημερώθηκε: 15/09/17 - 16:29

Το θέμα της Εldorado Gold δεν συζητήθηκε στο άτυπο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τάλιν της Εσθονίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρoς της ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σχετικά με το ζήτημα που εγείρει το ΔΝΤ, περί ανάγκης αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quaity Review), το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ απάντησε ότι το μόνο θεσμικό όργανο που αποφασίζει για αυτό το θέμα είναι η Ενιαία Εποπτική Αρχή (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Ο SSM έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν βλέπει την ανάγκη για ανάλυση AQR για τις ελληνικές τράπεζες», είπε ο Μπ. Κερέ και υπενθύμισε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να περάσουν τα stress tests που θα γίνουν εντός του 2018 και πριν από τη λήξη του προγράμματος.

Ο ίδιος τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι αν οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ΑQR ή όχι, αλλά να γίνει μια συζήτηση με το ΔΝΤ, ώστε να βρεθεί μια λύση που θα κατευνάζει τις ανησυχίες του. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο Μπ. Κερέ, «υπάρχει μόνο ένας αρμόδιος ανεξάρτητος επόπτης , κι αυτός δεν είναι άλλος από τον SSM».