Σταϊκούρας: Άντληση 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές – Στα 38 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα(ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 29/03/23 - 21:23

«Η Ελλάδα προχώρησε, σήμερα, στην έκδοση 5ετούς ομολόγου, αντλώντας 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές», αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για μια «έκδοση επιτυχή, παρά το ιδιαίτερα ρευστό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, καθώς συγκέντρωσε υψηλή ζήτηση, καλή ποιότητα κεφαλαίων και ικανοποιητικό κόστος δανεισμού».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, με αυτόν τον τρόπο, «έχουμε καλύψει, έγκαιρα και μεθοδικά, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εφετινών δανειακών αναγκών της χώρας, διασφαλίζοντας υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και για την περίοδο μετά τις εκλογές». 

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε, επίσης, ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας υπερβαίνουν, και πάλι, τα 38 δισ. ευρώ.

«Υπενθυμίζεται ότι, παρά την έντονη διεθνή μεταβλητότητα, η διαφορά επιτοκίου (spread) με το αντίστοιχο γερμανικό βρίσκεται περίπου στο 1/4 των αρχών του 2019.

Αυτό οφείλεται στην υψηλή ανθεκτικότητα, την ισχυρή δυναμική και τις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν την τελευταία τετραετία, με την άσκηση υπεύθυνης και συνετής οικονομικής πολιτικής από τη σημερινή Κυβέρνηση», καταλήγει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ