Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Τόσα θα πληρώσουμε φέτος- Ποιοι θα «ματώσουν»

 
Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Τόσα θα πληρώσουμε φέτος- Ποιοι θα «ματώσουν»

Ενημερώθηκε: 18/11/17 - 10:58

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Η συζήτηση κρατούσε μήνες, τα σχέδια γραφόντουσαν ξανά και ξανά και μαζί τους οι φήμες οργίαζαν. Τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν φαίνεται να συμβαίνει και φέτος και οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας φαίνεται να παραπέμπονται για άλλη χρονιά.

κυβέρνηση

δανειστές

Μπορεί η να εξήγγειλε δικαιότερη κατανομή, αλλά η ανάγκη για έσοδα επείγει υπό την πίεση των δανειστών. Η κυβέρνηση φέρεται να διαπραγματεύτηκε με τους για δικαιότερα τέλη κυκλοφορίας, αλλά οι σκέψεις έπεσαν σε τοίχο. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει ανησυχία για το αν θα πιαστούν οι στόχοι για τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας, που ανέρχονται σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Έτσι, τα ποσά που θα πληρώσουν πάνω από 5,5, εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων κυμαίνονται από 22 ευρώ έως 1.380 για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα ή την ΕΕ μέχρι τις 31/10/2010. Τα τέλη γι' αυτή την κατηγορία, υπολογίζονται βάσει κυβισμού, ενώ εδώ εντάσσονται και όλα τα δίκυκλα ή τρίκυκλα, ανεξαρτήτως ημερομηνίας κυκλοφορίας και ταξινόμησης.

ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Για οχήματα που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας ή στην ΕΕ από την 1/11/2010, τα τέλη θα διαμορφωθούν με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα στο Taxisnet, ενώ η διορία για την πληρωμή τους θα είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Δείτε τους πίνακες τα τέλη κυκλοφορίας όπως ισχύουν σήμερα:

ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ