Βρυξέλλες: Υπάρχει διάσταση απόψεων με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το θέμα της Ελλάδας

 Βρυξέλλες: Υπάρχει διάσταση απόψεων με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το θέμα της Ελλάδας
Ενημερώθηκε: 07/02/17 - 23:07

Ο διχασμός  στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ που παραδέχτηκε και το Ταμείο στην ανακοίνωσή του εκφράζεται πλέον δημοσίως με τοποθετήσεις όπως αυτή του Ντάϊσελμπλουμ και διαρρροές από παράγοντες της Ευρωζώνης, οι οποίοι  κατέστησαν σήμερα περισσότερο παρά ποτέ σαφές ότι υπάρχει διάσταση απόψεων με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το θέμα της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένοι κύκλοι της ευρωζώνης, οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά απαισιόδοξες και δεν λαμβάνουν υπόψη τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Οι ίδιοι κύκλοι, ωστόσο, δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάποιες κινήσεις καλής θέλησης όσον αφορά το ελληνικό χρέος, υπό τον απαράβατο όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Τέλος, πηγές της ευρωζώνης βεβαιώνουν ότι εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαρκείς επαφές με την ελληνική πλευρά ούτως ώστε να μπορέσουν να φτάσουν, το ταχύτερο δυνατό, σε μία λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Υπενθυμίζουμε ότι ό Γ. Ντάισελμπλουμ είχε προβεί σε μια αντίστοιχη δήλωση λίγο πριν

Ντάισελμπλουμ: H Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που εκτιμά το ΔΝΤ

H Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που εκτιμά το ΔΝΤ, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σχολιάζοντας την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε ξεπερασμένη τη σημερινή έκθεση του ΔΝΤ, σημείωνοντας ότι οι εκτιμήσεις του Ταμείου έχουν ξεπεραστεί λόγω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εκφράζει επίσης την έκπληξή του για την «σκληρότητα» -όπως είπε- των σχολίων του ΔΝΤ.

Προσέθεσε μάλιστα ότι αν και έχει γίνει κάποια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, χρειάζεται να γίνουν και άλλα βήματα.

Σημείωσε πάντως πώς δεν βλέπει δυνατότητα κουρέματος του χρέους, αλλά μόνο το ενδεχόμενο ελάφρυνσης των όρων αποπληρωμής του.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η διορθωτική εγκύκλιος για τα μπλοκάκια

Έρχονται στην Αθήνα οι αγρότες-Αποφάσισαν συλλαλητήριο την Τρίτη