«Ξεκλειδώνει» η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ

«Ξεκλειδώνει» η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ
Ενημερώθηκε: 23/10/17 - 16:06

Αισιοδοξία εκφράζεται από κυβερνητικά στελέχη ότι έως το τέλος του μήνα θα εκταμιευθεί η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες. Η εκταμίευση του ποσού αυτού είναι ιδιαίτερης σημασίας για την κυβέρνηση καθώς ανοίγει τον δρόμο για την χώρα να πετύχει όσο το δυνατόν πιο «καθαρή» έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.
 
Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα σε τεχνικό επίπεδο με τα κλιμάκια των θεσμών, ενώ σε εξέλιξη είναι από τις 15.00 η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των πιστωτών. Αντικείμενο είναι η επισκόπηση/προοπτική στα δημοσιονομικά μεγέθη για τη διετία 2017- 2018. Θα ακολουθήσει στις 17.30 μια δεύτερη συνάντηση για τη διαχείριση των δημοσιονομικών.
 
Σημειώνεται ότι ο κ. Χουλιαράκης θα μετάσχει και στη συνεδρίαση του Euro Working Group την προσεχή Πέμπτη. Παράλληλα έχουν ήδη φτάσει οι εκπρόσωποι των δανειστών με σκοπό να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση.