«Ξεκλειδώνει» η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ

 
«Ξεκλειδώνει» η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ

Ενημερώθηκε: 23/10/17 - 16:06

θεσμών

Γιώργου Χουλιαράκη

Euro Working Group

δανειστών

Αισιοδοξία εκφράζεται από κυβερνητικά στελέχη ότι έως το τέλος του μήνα θα εκταμιευθεί η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες. Η εκταμίευση του ποσού αυτού είναι ιδιαίτερης σημασίας για την κυβέρνηση καθώς ανοίγει τον δρόμο για την χώρα να πετύχει όσο το δυνατόν πιο «καθαρή» έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.

Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα σε τεχνικό επίπεδο με τα κλιμάκια των , ενώ σε εξέλιξη είναι από τις 15.00 η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των πιστωτών. Αντικείμενο είναι η επισκόπηση/προοπτική στα δημοσιονομικά μεγέθη για τη διετία 2017- 2018. Θα ακολουθήσει στις 17.30 μια δεύτερη συνάντηση για τη διαχείριση των δημοσιονομικών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χουλιαράκης θα μετάσχει και στη συνεδρίαση του την προσεχή Πέμπτη. Παράλληλα έχουν ήδη φτάσει οι εκπρόσωποι των με σκοπό να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση.