ΗΠΑ: Κηδεία με καθυστέρηση... 128 ετών για τη μούμια Stoneman Willie

 
stoneman willie

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS

Ενημερώθηκε: 02/10/23 - 20:33

Εδώ και 128 χρόνια, μια από τις αρχαιότερες μούμιες των ΗΠΑ εκτίθεται σε ένα τοπικό γραφείο τελετών στη μικρή πόλη Ρέντινγκ της Πενσυλβάνια. Αυτό όμως σύντομα θα αλλάξει, καθώς το γραφείο τελετών ετοιμάζει έναν κατάλληλο αποχαιρετισμό και ταφή για τον άγνωστο άνδρα, γνωστό στους ντόπιους ως «Στόουνμαν Γουίλι» (Stoneman Willie).

Από τον θάνατό του στις 19 Νοεμβρίου 1895, το γραφείο τελετών Auman’s Funeral Home εκθέτει τα λείψανα ενός μικροκλέφτη που πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια σε μια τοπική φυλακή και μουμιοποιήθηκε κατά λάθος από έναν νεκροθάφτη που πειραματιζόταν με νέες τεχνικές ταρίχευσης.

Επειδή έδωσε στις αρχές ένα πλασματικό όνομα κατά τη σύλληψή του, η πραγματική ταυτότητα του Στόουνμαν Γουίλι παρέμεινε κρυφή και οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν τους συγγενείς του. Το γραφείο τελετών, που αρχικά είχε προσπαθήσει να τον ταριχεύσει, ενώ αναζητούσε τους συγγενείς του, υπέβαλε τελικά αίτηση στην πολιτεία για να του επιτρέψει να κρατήσει το πτώμα αντί να το θάψει, λέγοντας ότι ήθελε να παρακολουθήσει την πειραματική διαδικασία ταρίχευσης.

Πάνω από 100 χρόνια αργότερα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας και μιας ενδελεχούς αναζήτησης ιστορικών εγγράφων, το γραφείο τελετών πιστεύει ότι έχει ταυτοποιήσει τον Στόουνμαν Γουίλι και θα αποκαλύψει το όνομά του στον τάφο αργότερα αυτή την εβδομάδα. Αλλά πρώτα, έχει ενωθεί με την πόλη του Ρέντινγκ για να τιμήσει τη μνήμη του ανθρώπου που αποτελεί μέρος της λαϊκής παράδοσης και της λαϊκής ταυτότητας της πόλης για πολλές γενιές.

Την Κυριακή, οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την 275η επέτειο του καταστατικού χάρτη του Ρέντινγκ με μια πολύχρωμη παρέλαση στην οποία συμμετείχε και μια νεκροφόρα με μοτοσικλέτα που μετέφερε το φέρετρο του Γουίλι.

Όλη αυτή την εβδομάδα, ο Γουίλι θα βρίσκεται στο γραφείο τελετών Auman’s Funeral Home για να τον αποχαιρετήσει το κοινό. Το Σάββατο (7 Οκτωβρίου), θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι στους δρόμους του Ρέντινγκ και θα ταφεί σε τοπικό νεκροταφείο, όπου το πραγματικό του όνομα θα αναγραφεί επιτέλους στην επιτύμβια στήλη του.

Πηγή: Reuters, ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ